Θριαμβευτική πρόκριση για τον Ολυμπιακό στους «16» του EHF European Cup
i

© Intime

Θριαμβευτική πρόκριση για τον Ολυμπιακό στους «16» του EHF European Cup

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 36-28 της Τρογκίρ στο κλειστό της Ηλιούπολης και «σφράγισε» την πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες του EHF European Cup.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στη φάση των «16» του EHF European Cup. Η ομάδα του Πειραιά επιβλήθηκε 36-28 της Τρογκίρ στο κλειστό της Ηλιούπολης και σε συνδυασμό με τη νίκη της στο πρώτο ματς «σφράγισε» την πρόκριση.

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 3-1 στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Βίντα. Η ομάδα του Πειραιά είχε τον έλεγχο, παρά τις προσπάθειες των Κροατών να μειώσουν τη διαφορά. Η Τρογκίρ μείωσε στο γκολ (14-13) με τον Βούλιτς και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 20-16 με τέρματα του Σλίσκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να κρατάει τα ηνία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 23-17 με τον Τζίμπουλα και οι Κροάτες πλησίασαν (23-19) με δύο τέρματα του Μπράνταριτς. Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού προηγήθηκε με οκτώ γκολ (28-20) με τον Μοντόρο και έφτασε τελικά στη νίκη με μεγάλη άνεση.

«Η αλήθεια είναι, ότι ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, όπως και το πρώτο. Η Τρογκίρ προσπάθησε να επιβάλλει το δικό της ρυθμό, παίζοντας 7-6. Είχαμε δουλέψει στην προπόνηση, κάναμε αρκετές άμυνες, πετύχαμε πολλά γκολ έχοντας έξω τον τερματοφύλακα. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα των παιδιών, θα μπορούσαμε ίσως να ήταν η άμυνα μας λίγο κάτω από 28 γκολ. Δικαιολογούμαστε, όμως, καθώς είχαμε πολλά δίλεπτα. Ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, είμαι πολύ ευχαριστημένος, συνεχίζουμε, έχουμε άλλους τρεις τελικούς ως το φινάλε του έτους, το κεφάλι κάτω», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Νίκος Γραμματικός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νίκος Γραμματικός): Κοτανίδης, Τζηράς 8, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης, Βίντα 3, Τζίμπουλας 4, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 6, Τσιγαρίδας, Πασσιάς 1, Μοντόρο 3, Σλαβούλιτσα 1, Κάβτσιτς 2, Μιχαηλίδης, Σάββας 6

Διαιτητές: Μενέντεζ-Φαμπιάν (Ισπανία), Δίλεπτα 6-6 Πέναλτι: 3/3-1/1