Κυρίαρχος στην έδρα της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός βόλεϊ γυναικών

i

© Intime

Κυρίαρχος στην έδρα της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:43 - 02.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:53 - 02.12.2023

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ της ΑΕΚ στο κλειστό του Ολυμπιακού χωριού για την όγδοη αγωνιστική της Volleyleague γυναικών σπάζοντας το αήττητο της Ένωσης στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για την όγδοη αγωνιστική της Volleyleague γυναικών. Η ομάδα του Πειραιά, που έκανε εξαιρετικά εμφάνιση κόντρα στη Νοβάρα για το Challenge Cup, επικράτησε με 3-1 σετ στο κλειστό του Ολυμπιακού χωριού σπάζοντας το αήττητο που είχε η Ένωση στο πρωτάθλημα.

Με το τρίποντο που πήρε κόντρα στην ομάδα του Γιουνούς Οτσάλ, η ομάδα του Πειραιά έφτασε τους 18 βαθμούς, όσους και ο Παναθηναϊκός, που νίκησε τη Λαμία. Η ΑΕΚ παραμένει στην πρώτη θέση με 19 βαθμούς.

Η ομάδα του Πειραιά έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση στο πρώτο σετ. Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 5-11 με τη Νίζετιχ αλλά η ΑΕΚ ανέβασε την υποδοχή της και ισοφάρισε 12-12 με πρώτο χρόνο της Μπλάνκο και την Κωνσταντινίδου στη γραμμή του σερβίς. Η ομάδα του Γιουνούς Οτσάλ προσπέρασε με 14-13 μετά από κακή επίθεση της Κούμπουρα και από εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο - πόντο μέχρι την τελική ευθεία του σετ. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο διπλό σετ μπολ (22-24) και έκλεισε το πρώτο σετ με 22-25 με επίθεση της Νίζετιχ.

Η εικόνα ήταν διαφορετική στο δεύτερο σετ. Η ΑΕΚ προσπέρασε με 10-7 με μπλοκ της Γιώτα. Η ομάδα του Πειραιά μείωσε στον πόντο (12-11) με άσο της Νίζετιχ. Όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο το προβάδισμα άλλαξε πολλές χέρια και η τελική ευθεία έγινε θρίλερ. Στο 23-23 η ΑΕΚ πήρε δύο διαδοχικούς πόντους και ισοφάρισε σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο σετ, μετά το αρχικό 8-8 η ομάδα του Πειραιά πάτησε γκάζι και προσπέρασε με 8-12 με τον Γιουνούς Οτσάλ να καλεί τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός πάτησε για τα καλά το γκάζι και προσπέρασε με 9-18 με μπλοκ της Κούμπουρα. Η Ένωση προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά στο φινάλε του σετ και το κατάφερε (18-22) μετά από διαδοχικά λάθη του Ολυμπιακού. Το σετ ολοκληρώθηκε με άσο της Νίζετιχ για το 18-25.

Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-12 με μπλοκ της Λαμπρούση. Με δυνατό χτύπημα της Κούμπουρα ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 7-15, αλλά σε εκείνο το σημείο η Ένωση ανέβασε την απόδοσή ης στο μπλοκ - άμυνα και μείωσε στον πόντο για το 15-16 με ένα εντυπωσιακό 8-1 επιμέρους σκορ. Η Κούμπουρα έφερε πάλι τον Ολυμπιακό στο +2 για το 15-17. Η διαφορά έφτασε τους τρεις πόντους (19-22) πάλι με τη Σέρβα διαγώνια και η ομάδα του Πειραιά έκλεισε το σετ και πήρε τον αγώνα και τους τρεις βαθμούς.