Τα παιχνίδια που θα δείξουν το μέλλον για Μαρτίνεθ και Ολυμπιακό

O Ντιέγκο Μαρτίνεθ

i

© Intime

Τα παιχνίδια που θα δείξουν το μέλλον για Μαρτίνεθ και Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 14:00 - 02.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 02.12.2023

Αμφίβολο είναι το μέλλον του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο του Ολυμπιακού, μετά το 5-0 από τη Φράιμπουργκ. Και τα παιχνίδια που ακολουθούν αναμφίβολα θα καθορίσουν τη σχέση των δύο πλευρών.

Ο Ολυμπιακός υπέστη μία από τις πιο «βαριές» ήττες του στην Ευρώπη, με τη Φράιμπουργκ να κάνει... πάρτι στην «ερυθρόλευκη» άμυνα και να επικρατεί με 5-0. Αυτή ήταν η δεύτερη οδυνηρή ήττα υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μετά το 4-2 του ΠΑΟΚ στο ματς της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Ο Ισπανός τεχνικός απολογήθηκε στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της προπόνησης που έλαβε χώρα την Παρασκευή (1/12), όμως αυτό δεν είναι αρκετό να του χρυσώσει το χάπι. Το κλίμα προς το πρόσωπό του είναι αρκετά «βαρύ» και για αυτό δεν φταίνε μόνο τα προαναφερθέντα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός αφενός δεν έχει κερδίσει σε κανένα φετινό ντέρμπι και αφετέρου στα τελευταία του παιχνίδια παρουσιάζει μία νωχελική εικόνα. 

Ωστόσο, ανάμεσα στα ενδεχόμενα που υπάρχουν είναι και αυτό της παραμονής του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, εφόσον η ομάδα δηλώσει στήριξη προς το πρόσωπό του. Παρόλα αυτά, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα υπάρχουν κάποια παιχνίδια crash-test για τον Ισπανό, ώστε να αποδείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Τα crash-test του Μαρτίνεθ και του Ολυμπιακού

Σε πρώτο χρόνο, υπάρχουν τα δύο παιχνίδια με Βόλο και Πανσερραϊκό. Για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, κάθε απώλεια κόντρα στους εν λόγω συλλόγους μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως η μεν πρώτη ομάδα βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας και η δε δεύτερη είναι ντεφορμέ σε σύγκριση με το εξαιρετικό της ξεκίνημα στη Stoiximan Super League.

Ακολουθεί ίσως το πιο σημαντικό crash-test για τον Μαρτίνεθ, με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται με την Μπάτσκα Τόπολα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ένα παιχνίδι το οποίο οι Πειραιώτες θα πρέπει να πάρουν νίκη όχι μόνο για το κομμάτι της ψυχολογίας, αλλά επειδή επηρεάζει και την πρόκρισή τους στο Europa Conference League

Επόμενη δοκιμή για τον Ισπανό είναι αυτή κόντρα στον Ατρόμητο. Ακόμα και στην κακή του κατάσταση, ο σύλλογος του Περιστερίου απέδειξε ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά, με τρανό παράδειγμα το 1-1 της περσινής σεζόν. Aμέσως μετά υπάρχει η Λαμία, την οποία θα αντιμετωπίσει μακριά από την έδρα του. Να σημειωθεί, μάλιστα, πως όλα τα εντός συνόρων παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι μακριά από το «Καραϊσκάκης», προσθέτοντας μία επιπλέον πρόκληση στον 42χρονο κόουτς και το κλαμπ. 

Αν, λοιπόν, καταφέρει και προσπεράσει όλα αυτά τα εμπόδια, θα υπάρξει μία τελική «μάχη», αυτή κόντρα στην ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν στο άδειο τους γήπεδο την Ένωση και το μόνο σίγουρο είναι πως μία απώλεια θα προκαλούσε ξανά ντόμινο εξελίξεων. Άλλωστε, σε αυτό το ματς ο Ολυμπιακός θα ψάξει την πρώτη του φετινή νίκη σε ντέρμπι και θα το κάνει κόντρα σε έναν αντίπαλο που επίσης διεκδικεί πρωτάθλημα.