Πώς άρχισε να «φθείρεται» ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

i

© Intime

Πώς άρχισε να «φθείρεται» ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 08:00 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 01.12.2023

Η άφιξη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έφερε ελπίδα στον Ολυμπιακό, όμως ο Ισπανός τελικά έφτασε από την απόλυτη αποθέωση στη φθορά...

Στις 20 Ιουνίου του 2023 ο Ολυμπιακός έδωσε τα «κλειδιά» του πάγκου στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ελπίζοντας πως θα αφήσει πίσω του μία καταστροφική σεζόν και θα επανέλθει δυναμικά. Ο Ισπανός τεχνικός με τη σειρά του φάνηκε να δικαιώνει τους πάντες, αφού η μία «τεσσάρα» διαδέχονταν την άλλη και ο σύλλογος έφτασε να φιγουράρει άνετος στην κορυφή. Όμως ο χρόνος άρχισε να φέρνει τη φθορά του 42χρονου τεχνικού.

Μία φθορά που προκάλεσε το «βαρύ» κλίμα προς το πρόσωπο του, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο της αποχώρησης. Διότι παρά το εξαιρετικό ξεκίνημά της ομάδας υπό τις οδηγίες του, ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και καλείται να κάνει το βήμα πίσω. 

Τα... καμπανάκια του Μαρτίνεθ

Το πρώτο «καμπανάκι» για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήρθε στη Σερβία, εκεί όπου το 2-0 με την Μπάτσκα Τόπολα μετατράπηκε σε 2-2. Με τη γηπεδούχο να έχει μειώσει σε 1-2 και τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μείνει με παίκτη λιγότερο - μετά την κόκκινη στον Ντόη - ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να βγάλει από το παιχνίδι τον κορυφαίο του παίκτη, Κώστα Φορτούνη. H λάθος τακτική διαχείριση του αγώνα τελικά έφερε το 2-2 για τους Σέρβους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που προκάλεσε το στήσιμο του Ισπανού. 

Λίγα 24ωρα αργότερα ακολούθησε το παιχνίδι εναντίον του Παναθηναϊκού, το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ (0-3 στα χαρτιά μετά την εκδίκαση της υπόθεσης). Σε αυτό, λοιπόν, οι «πράσινοι» έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, στο πρώτο μέρος, εν αντιθέσει με τους «ερυθρόλευκους» που δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή. Όμως το αποκορύφωμα ήρθε στο επόμενο ντέρμπι της ομάδας. 

Ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον ΠΑΟΚ, θέλοντας να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι, Όχι απλά δεν το έκανε, αλλά με υπογραφή Μαρτίνεθ το έχασε εξ ολοκλήρου. Αν υπήρχε ένα παιχνίδι στο οποίο ο προπονητής έφερε μεγάλη ευθύνη ήταν αυτό. Ο Λουτσέσκου διάβασε καλά τις αδυναμίες των Πειραιωτών τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, με αποτέλεσμα οι παίκτες του να πατάνε πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Σαν να μην έφτανε αυτό, η απουσία του Ορτέγκα έφερε μέχρι και τον... Σολμπάκεν σε ρόλο αριστερού μπακ. 

Το προτελευταίο «καμπανάκι» ήταν αρκετά πρόσφατο και ήρθε στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός. Εκεί, η ομάδα παρουσίασε μία εικόνα νωθρή και βρέθηκε να χάνει με 0-1. Ακόμα και με το προβάδισμα υπέρ του, ο πειραϊκός σύλλογος είχε αρκετά ζητήματα τακτικά και αν δεν είχε έρθει το 3-1 από τον Ελ Κααμπί. Τέλος, το βράδυ της Πέμπτης (30/11) η Φράιμπουργκ έδωσε το τελειωτικό χτύπημα, σε ένα παιχνίδι, βέβαια, που χάθηκε από τα ατομικά λάθη της άμυνας.