Σέλμπι και Στίβενς το σημαντικότερο σημερινό παιχνίδι του Όπεν Σκωτίας

Mάθιου Στίβενς

Σέλμπι και Στίβενς το σημαντικότερο σημερινό παιχνίδι του Όπεν Σκωτίας

Γιάννης Λιβανός • 17:56 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:57 - 12.12.2023

Μάθιου Στίβενς και Μάρκ Σέλμπι αναμετρώνται απόψε στις 22:00 στον ορίζοντα του Όπεν Σκωτίας, στο σημαντικότερο από άποψη ονομάτων παιχνίδι.

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής σνούκερ Μάρκ Σέλμπι αντιμετωπίζει τον δύο φορές φιναλίστ σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Μάθιου Στίβενς, στο ίσως καλύτερο από άποψη θεάματος και εγνωσμένης ποιότητας παιχνίδι του θεσμού Όπεν Σκωτίας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Όπεν Σκωτίας είναι ένα πρωτάθλημα κατάταξης, αρκετά σημαντικό για όσους θέλουν να ανέλθουν θέση στον σχετικό πίνακα. Προηγούμενος νικητής υπήρξε ο Γκάρι Γουίλσον που νίκησε τον Thepchaiya Un-Nooh με 6-4 στον τελικό. Ο νικητής εκτός του τροπαίου καρπώνεται και 80.000 λίρες σύν το μερίδιο από κάθε νίκη.

Σε δέκα αγώνες ο Άγγλος Σέλμπι είναι αυτός που κυριαρχεί έχοντας επτά νίκες αντί των τριών του Ουαλού Στίβενς. Πιο πρόσφατη αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο παίκτες ήταν το 2019 για το πρωτάθλημα Μεγάλης Βρετανίας στο οποίο ο Μάθιου Στίβενς είχε νικήσει τον Σέλμπι με 6-5, σ' ένα παιχνίδι με αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ, που χρειάστηκε deciding frame (αποφασιστικό γκεϊμ) για να ολοκληρωθεί.

Ρόνι Ο' Σάλιβαν: Η δολοφονία, τα ναρκωτικά, η φυλακή και το «σκοτεινό μυαλό» του ανθρώπου, που ξεπέρασε το ίδιο το σνούκερ!
ΣΠΟΡ

15:24 - 04.12.2023

Ρόνι Ο' Σάλιβαν: Η δολοφονία, τα ναρκωτικά, η φυλακή και το «σκοτεινό μυαλό» του ανθρώπου, που ξεπέρασε το ίδιο το σνούκερ!

Αν κάποιος ψάξει δίπλα από τη λέξη «σνούκερ» στα λεξικά, τότε δίπλα θα βρει το όνομα του Ρόνι Ο' Σάλιβαν. Ο αδιαμφισβήτητα πιο αναγνωρίσιμος και πιο επιτυχημένος παίκτης σνούκερ έχει καταφέρει κάτι μοναδικό, ξεπέρασε και το ίδιο το άθλημα του σνούκερ, με τα πεπραγμένα του όλα αυτά τα χρόνια να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Για να βρούμε την τελευταία φορά που οι δύο τους είχαν συναντηθεί πάλι για τον θεσμό του Όπεν Σκωτίας, πρέπει να ανατρέξουμε στο μακρινό πια 2003, όταν ο Μάρκ Σέλμπι είχε επικρατήσει με 5-2 του Μάθιου Στίβενς. Σε εκείνο το ματς μάλιστα το φαβορί ήταν ο Στίβενς και όχι ο ανερχόμενος 20χρονος τότε Σέλμπι. 

Tags: