«Επιβίωσε» η Ισπανία, παίζει με την Ουγγαρία στα ημιτελικά

«Επιβίωσε» η Ισπανία, παίζει με την Ουγγαρία στα ημιτελικά

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:42 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:09 - 25.07.2023

Η Εθνική ομάδα πόλο της Ισπανίας επιβλήθηκε με 7-6 της Γαλλίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία.

Ευρωπαϊκή υπόθεση θα είναι τα μετάλλια στο τουρνουά πόλο ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Μετά την πρόκριση της Ελλάδας και της Σερβίας, η Ουγγαρία και η Ισπανίας εξασφάλισαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η Ουγγαρία επιβλήθηκε με 13-12 των ΗΠΑ στον μεταξύ τους προημιτελικό. Οι ΗΠΑ, που ήταν στον όμιλο της Εθνικής μας ομάδας, αντιστάθηκαν σθεναρά, αλλά η ποιότητα των Μαγυάρων μέτρησε στο φινάλε. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδας του Ζολτ Βάργκα ήταν ο Ζάλαγκι με έξι τέρματα.

Οι Ούγγροι θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στα μετάλλια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η τελευταία παρουσία των Μαγυάρων σε βάθρο ήταν το 2017 στο παγκόσμιο της Βουδαπέστη. Τότε, οι Ούγγροι είχαν φτάσει μέχρι τον τελικό, όπου και έχασαν το χρυσό από την Κροατία.

Η ομάδα του Ζολτ Βάργκα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Ισπανία. Οι Ίβηρες ζορίστηκαν απίστευτα κόντρα στη Γαλλία, που χρησιμοποιεί αυτά τα τουρνουά ως... προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού αφού έχει ήδη προκριθεί ως διοργανώτρια. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι Γάλλοι, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά του Ούγκο Φοντάνι, έφτασαν πολύ κοντά στο μπαμ της δεκαετίας. Οι «μπλε» είχαν το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ενώ έφτασαν στο 6-4 στην τελική ευθεία. Οι Ισπανοί με αντεπίθεση διαρκείας έκαναν την ανατροπή και έφτασαν στην πρόκριση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ισπανία είχε κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο στη διοργάνωση της Βουδαπέστης το 2022. Οι Ίβηρες είχαν νικήσει την Ιταλία στον τελικό.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 10-9

Ιταλία - Σερβία 14-15 πέναλτι (κ.α. 11-11)

Ουγγαρία - ΗΠΑ 13-12

Ισπανία - Γαλλία 7-6

Το πρόγραμμα των ημιτελικών - Πέμπτη 27 Ιουλίου (σε ώρες Ελλάδας)

11.00 Ελλάδα - Σερβία

12.30 Ουγγαρία - Ισπανία