Στα ημιτελικά των 50 μέτρων πεταλούδα η Ντουντουνάκη

Άννα Ντουντουνάκη

i

© Intime

Στα ημιτελικά των 50 μέτρων πεταλούδα η Ντουντουνάκη

Πηνελόπη Παπαδήμου 09:12 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:12 - 28.07.2023

Η Άννα Ντουντουνάκη προκρίθηκε στα ημιτελικά των 50 μέτρων πεταλούδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Η Άννα Ντουντουνάκη έκανε καλή εμφάνιση στα προκριματικά των 50 μέτρων πεταλούδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια κατέλαβε την έκτη θέση στην πέμπτη προκριματική σειρά με χρόνο 26.16 δευτερόλεπτα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Η κολυμβήτρια που προπονείται με τον Τάσο Καράμπελα προκρίθηκε με τον 12ο καλύτερο χρόνο. Σημειώνεται ότι η Άννα Ντουντουνάκη πήγε στη Φουκουόκα με χρόνο 25.83 δευτερόλεπτα ενώ είναι κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με χρόνο 25.65 δευτερόλεπτα που είχε σημειώσει από το 2021.

Στον προκριματικό των 50 μέτρων πεταλούδα 9 κολυμβήτριες σημείωσαν χρόνο κάτω από τα 26 δευτερόλεπτα στα προκριματικά. Η Σάρα Σέστρεμ ήταν η κορυφαία με χρόνο 25.04 δευτερόλεπτα.

«Γενικότερα, είχα σταματήσει τα δυο τελευταία χρόνια να απολαμβάνω αυτό που κάνω. Η κούρσα που έκανα στη Ρώμη και «έπιασα» το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μου θύμισε πώς είναι να κολυμπάω με αυτοπεποίθηση. Αυτό με έκανε πολύ παραπάνω χαρούμενη. Ήρθε σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Είχα ξεχάσει πώς είναι να χαίρεσαι με αυτό που κάνεις. Πέρυσι έκανα υπερβολικά πολλούς αγώνες, δεν ξέρω αν ήταν σωστό, με κούρασε πολύ σωματικά και ψυχολογικά, ανυπομονούσα να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος και να πάω διακοπές. 

Επειδή έγινε όλο αυτό με τους αγώνες πέρυσι, αποφάσισα φέτος να απέχω για κάποιο διάστημα, και να αφοσιωθώ στη προπόνησή μου, και να ξαναβγώ σε αγώνες όταν θα ένιωθα πως είμαι πραγματικά έτοιμη. Όπως όμως εξελίχθηκαν τα πράγματα, πλέον ανυπομονώ να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Για αυτό λέω ότι ήταν πολύ κομβικό το σημείο που «έπιασα» στη Ρώμη το όριο. Και να σκεφτείτε ότι η πρώτη μέρα των αγώνων πήγε πολύ άσχημα. Είπα στον εαυτό μου, αν δεν τα καταφέρεις τώρα, δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Και τα κατάφερα», είχε δηλώσει πριν το παγκόσμιο η Άννα Ντουντουνάκη

Η Άρτεμις Βασιλάκη στη 2η προκριματική σειρά των 800μ ελεύθερο τερμάτισε 8η με επίδοση 8:49.61 και πήρε την 28η θέση στη γενική κατάταξη. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια έχει ατομική επίδοση 8:46.72.