Η λογική της απόκτησης του Κένεντι και ο εξτρέμ που θα ακολουθήσει

Κένεντι

i

© Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Η λογική της απόκτησης του Κένεντι και ο εξτρέμ που θα ακολουθήσει

Γιώργος Περπερίδης 23:50 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:53 - 27.07.2023

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος είναι ο εκλεκτός των Κορδόν - Μαρτίνεθ για την ενίσχυση του Ολυμπιακού στην θέση των εξτρέμ και η επιλογή του έγινε για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ωστόσο η μεταγραφική «επίθεση» των Πειραιωτών θα έχει και συνέχεια.

Το Sportal αποκάλυψε τις προχωρημένες συζητήσεις του Ολυμπιακού με τον Κένεντι, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσει την επόμενη προσθήκη στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ εν μέσω καλοκαιριού. Μια κίνηση που οι Κορδόν - Μαρτίνεθ αποφάσισαν για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Ο Ολυμπιακός δεν βγαίνει στην αγορά στα... κουτουρού. Άλλωστε είναι κάτι που τόσο ο αθλητικός διευθυντής όσο και ο τεχνικός των Πειραιωτών, είχαν αποκλείσει ευθύς εξ αρχής. Και εξακολουθεί να ισχύει. Δεν θα κάνει μεταγραφές απλά για να κάνει η ομάδα του Πειραιά.

Το μότο που παίζει ασταμάτητα είναι συγκεκριμένο. Κορδόν και Μαρτίνεθ είχαν ένα πλάνο από την αρχή και κανέναν σκοπό να παρεκκλίνουν από αυτό: πρώτα ήθελαν να δημιουργηθεί μια βάση ομάδας και στη συνέχεια να αποκτηθούν οι παίκτες που θα «κουμπώσουν» στα κενά.

Αυτό έγινε αρχικά με τους Ιμπόρα - Κίνι και εν συνεχεία με την απόκτηση του Φρέιρε. Τώρα η μεταγραφική δράση μεταφέρεται πιο μπροστά. Αρχικά με τον Κένεντι. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είναι ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό. Παίκτης με υψηλή τεχνική κατάρτηση, ικανός στη δημιουργία και στο 1vs1, γρήγορος και με φαντασία στο παιχνίδι του. Ακραίος που παίζει στη γραμμή και αυτό έχει τη σημασία του.

Ο Μαρτίνεθ επιμένει πολύ στην ανάπτυξη με όλο το πλάτος του γηπέδου. Επομένως δεν του αρκούν ακραίοι που συγκλίνουν μόνιμα στον άξονα βάσει ενστίκτου. Και θέλει παίκτη που κινείται κοντά στη γραμμή, «ανοίγοντας» το γήπεδο. Και τον Κένεντι τον ξέρει καλά. Μαζί του άλλωστε, ο 27χρονος σήμερα εξτρέμ έκανε εξαιρετική σεζόν το 2020/2021 στη Γρανάδα. Με απολογισμό οκτώ γκολ και έξι ασίστ σε 44 συμμετοχές. Ο Μαρτίνεθ ξέρει τι θα πάρει από τον Κένεντι και πώς θα τον σετάρει στο χορτάρι. Ο Βραζιλιάνος γνωρίζει με τη σειρά του πολύ καλά τη φιλοσοφία του Ισπανού τεχνικού, επομένως θα χρειαστεί πολύ μικρό χρόνο προσαρμογής στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Η αλήθεια για τον Κένεντι είναι πως ουδέποτε ουσιαστικά δικαίωσε τις πολύ υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν στο ξεκίνημα της καριέρας του. Κυρίως γιατί δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την αλλαγή δεδομένων που έφεραν οι προσδοκίες, τα χρήματα και η αναγνωρισιμότητα, στην καθημερινότητα του. Το ταλέντο όμως είναι εκεί, δίχως αμφιβολία. Και οι Κορδόν - Μαρτίνεθ είναι πεπεισμένοι πως θα τον βοηθήσουν να το βγάλει 100% με τα ερυθρόλευκα.

Ο ίδιος θέλει να ξαναβάλει την καριέρα του σε σταθερές βάσεις. Επιλέγει λοιπόν ένα step down όσον αφορά την διαφορά επίπεδου ανάμεσα σε La Liga και Super League, ωστόσο το κάνει για λογαριασμό μιας ομάδας που του δίνει την ευκαιρία να κάνει πρωταθλητισμό, να παίξει στην Ευρώπη και να ξαναβγεί στον αφρό.

Μια ανάσα από τον Βραζιλιάνο εξτρέμ Κένεντι ο Ολυμπιακός!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:40 - 27.07.2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Μια ανάσα από τον Βραζιλιάνο εξτρέμ Κένεντι ο Ολυμπιακός!

Στην απόκτηση του Ρόμπερτ Κένεντι Νούνες ντο Νασιμέντο προχωράει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal από τη Βραζιλία. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ με θητεία σε Τσέλσι, Νιούκαστλ, Γρανάδα, Χετάφε και Βαγιαδολίδ, αναμένεται να αποτελέσει την τέταρτη καλοκαιρινή μεταγραφή των «ερυθρολεύκων».

Όλες αυτές οι παράμετροι οδήγησαν στο επικείμενο deal του Ολυμπιακού με τον Κένεντι. Ωστόσο οι Πειραιώτες δεν θα μείνουν εκεί, όσον αφορά την ενίσχυση στις θέσεις των εξτρέμ. Με τη διαφορά πως πλέον εξασφάλισαν λίγο χρόνο παραπάνω, προκειμένου να «ξεψαχνίσουν» την επόμενη επιλογή τους. Το νέο «χτύπημα» πάντως ίσως και να αργήσει. Ο Κορδόν άλλωστε δύο φορές έχει τονίσει πως καλώς ή κακώς, προκύπτουν πολύ μεγάλες ευκαιρίες την τελευταία βδομάδα της μεταγραφικής περιόδου.

Εν ολίγοις, για την ώρα οι Μασούρας, Μπιελ, Βρουσάι και Κένεντι συνθέτουν τη μαγιά στα άκρα της επίθεσης. Για το «γλυκό» το πιθανότερο είναι πως θα χρειαστεί λίγη υπομονή...