Μια ανάσα από τον Βραζιλιάνο εξτρέμ Κένεντι ο Ολυμπιακός!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Μια ανάσα από τον Βραζιλιάνο εξτρέμ Κένεντι ο Ολυμπιακός!

Γιώργος Περπερίδης 16:40 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:11 - 27.07.2023

Στην απόκτηση του Ρόμπερτ Κένεντι Νούνες ντο Νασιμέντο προχωράει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal από τη Βραζιλία. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ με θητεία σε Τσέλσι, Νιούκαστλ, Γρανάδα, Χετάφε και Βαγιαδολίδ, αναμένεται να αποτελέσει την τέταρτη καλοκαιρινή μεταγραφή των «ερυθρολεύκων».

Μετά τους Ιμπόρα, Κίνι και Φρέιρε, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει την μεταγραφή υπ' αριθμόν 4 του καλοκαιριού. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal από τη Βραζιλία, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτηση του Ρόμπερτ Κένεντι Νούνες ντο Νασιμέντο!

Πρόκειται για τον 27χρονο εξτρέμ με θητεία σε Τσέλσι, Νιούκαστλ, Γρανάδα, Χετάφε και Βαγιαδολίδ, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε πέρσι 13 συμμετοχές συνολικά. Αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού στα στα δύο τρίτα της σεζόν, που τον κράτησαν ουσιαστικά εκτός δράσης μέχρι τον Απρίλιο. Προϊόν των Ακαδημιών της Φλουμινένσε και με limit up στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο τα 12 εκατ. ευρώ το 2019, ο Κένεντι πριν μια πενταετία απασχόλησε ομάδες όπως οι Λιλ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου.

Η Τσέλσι πλήρωσε 8 εκατ. ευρώ για να τον φέρει στην Ευρώπη τον Αύγουστο του 2016. Ακολούθησαν οι δανεισμοί του σε Γουότφορντ, Νιούκαστλ (41 συμ., 3 γκολ και 3 ασίστ), Χετάφε (27 συμ., 3 γκολ και 5 ασίστ), Γρανάδα (44 συμ., 8 γκολ και 6 ασίστ), Φλαμένγκο (17 συμ., 1 γκολ και 1 ασίστ) και η πώληση του στη Βαγιαδολίδ τον Σεπτέμβρη του 2022. Με την ισπανική ομάδα δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2027. 

Σήμερα η αξία του κυμαίνεται στο 1,5 εκατ. ευρώ, η πορεία του ήταν πτωτική τα τελευταία χρόνια, εντούτοις πρόκειται για έναν παίκτη με σπουδαίο τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα, που ψάνει το restart στην καριέρα του. Σε πιο επιθετικά σχήματα έχει χρησιμοποιηθεί και ο αριστερός μπακ - χαφ, καλύπτοντας όλη την αριστερή πλευρά.

Ο Κένεντι έχει αγωνιστεί στις εθνικές U17, U20 και U23 της Βραζιλίας, ενώ συνεργάστηκε στη Γρανάδα με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ την σεζόν 2020/2021. Επομένως ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε πλήρη εικόνα για τις ικανότητες του παίκτη.  Ο Κένεντι μάλιστα είχε αγωνιστεί εναντίον του ΠΑΟΚ με τη φανέλα της Γρανάδα το 2020, σε επίπεδο ομίλων Europa League.

Ο υποβιβασμός της Βαγιαδολίδ στη La Liga 2 ήταν επόμενο να φέρει μείωση του μπάτζετ και ανακατάξεις στο ρόστερ, με τον Κένεντι να βγαίνει στη βιτρίνα προς πώληση. Κορδόν και Μαρτίνεθ είχαν ξεχωρίσει την περίπτωση του και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, ο Ολυμπιακός προχωρά την περίπτωση του Βραζιλιάνου εξτρέμ, με στόχο να τον φέρει στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες.