Στα ημιτελικά των 50 μέτρων πρόσθιο ο Ασπρουγαλής
i

© ΚΟΕ

Στα ημιτελικά των 50 μέτρων πρόσθιο ο Ασπρουγαλής

Ο Γιώργος Αρκάδιος Ασπρουγαλής έκανε στον προκριματικό των 50 μέτρων πρόσθιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Ο Γιώργος Αρκάδιος Ασπρουγαλής προκρίθηκε στα ημιτελικά των 50 μέτρων πρόσθιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Ο Έλληνας αθλητής κολύμπησε στην 7η και τελευταία προκριματική σειρά όπου τερμάτισε 5ος με 27.23.

Ο Ασπρουγαλής βελτίωσε κατά πολύ το ατομικό του ρεκόρ (27.50) και άγγιξε το πανελλήνιο ρεκόρ (27.20) που κατέχει ο Δημήτρης Ξυνάδας από το 2009 και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης. Ο Έλληνας κολυμβητής προκρίθηκε στα ημιτελικά με τον 12ο καλύτερο χρόνο και θα αγωνισθεί στον πρώτο μεγάλο ημιτελικό της καριέρας του, στο δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα για αυτόν.

Σημειώνεται ότι ο Ασπρουγαλής είχε καταλάβει τη 19η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Παράλληλα, ο Έλληνας κολυμβητής «έπιασε» και το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα το Φεβρουάριο του 2024.

Η 17χρονη Άρτεμις Βασιλάκη έκανε ντεμπούτο σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, κολύμπησε σε 2:03.92 στην 4η προκριματική σειρά των 200 μέτρων ελεύθερο. Η Ηρακλειώτισσα αθλήτρια ήταν 10η στη σειρά της και 44η στη γενική κατάταξη.

«Κράξιμο» στον Χάμες Ροντρίγκες από ιστοσελίδα της πατρίδας του: «Κακές σχέσεις με προπονητές, μεγάλος μισθός και "φτωχές" επιδόσεις»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:49 - 24.07.2023

«Κράξιμο» στον Χάμες Ροντρίγκες από ιστοσελίδα της πατρίδας του: «Κακές σχέσεις με προπονητές, μεγάλος μισθός και "φτωχές" επιδόσεις»

Τους πιθανούς λόγους που μία ομάδα δεν θα ήθελε να κάνει δικό της τον Χάμες Ροντρίγκες, ανέφερε σε εκτενές της αφιέρωμα η ιστοσελίδα «Antenna2».

Ο Δημήτρης Μάρκος στη τρίτη κούρσα σε ισάριθμες ημέρες, μετείχε στη 2η προκριματική σειρά των 800 μέτρων ελεύθερο. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε τέταρτος σε 7:55.72 και συνολικά ήταν 21ος στους 38 που αγωνίσθηκαν.