Πλησιάζουν στους Ολυμπιακούς αγώνες Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου

Ευαγγελία Πλατανιώτη/Σοφία Μαλκογεώργου

i

© Intime

Πλησιάζουν στους Ολυμπιακούς αγώνες Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:38 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:40 - 08.02.2024

Το ελληνικό ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης αποτελούμενο από τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου κατέλαβε την έκτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και εξασφάλισε κατά πάσα πιθανότητα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Αυξάνεται, όπως φαίνεται, η ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου κατέλαβαν την έκτη θέση στον τελικό του ελεύθερου ντουέτου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα και εξασφάλισαν κατά μεγάλο ποσοστό το εισιτήριο για τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού.

Η τυπική ανακοίνωση των ομάδων που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες θα γίνει την Παρασκευή μετά την ολοκλήρωση και του τελικού του ελεύθερου ομαδικού.

Στην έκτη θέση του ελεύθερου ντουέτου Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου

Την έκτη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα κατέλαβαν η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου. Οι Ελληνίδες αθλήτριες χόρεψαν με ρυθμό και χάρη ένα θέμα με «Illusions».

Σε χορογραφία της Όλγα Πίλιπτσουκ, οι Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου που είναι μαζί από το 2022 έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό έχοντας ανεβάσει το βαθμό δυσκολίας τους στο 43.800. Βαθμολογήθηκαν με 87.4500 στην καλλιτεχνική εκτέλεση και 149.3334 στην εκτέλεση. Συνολικά έλαβαν 236,7834 βαθμούς.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι δίδυμες Λιουγί Γουάνγκ και Τσιανγί Γουάνγκ από την Κίνα που μετά το τεχνικό, πήραν την πρώτη θέση και στο ελεύθερο πρόγραμμα. Οι επίσης δίδυμες αδελφές από την Ολλανδία, η Μπρέγκε και η Νούρτιε Ντε Μπράουβερ, έγραψαν ιστορία με τη δεύτερη θέση που κατέλαβαν (με διαφορά μόλις 0,275β. από τις νικήτριες), καθώς χάρισαν στην χώρα τους το πρώτο μετάλλιό της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Στη τρίτη θέση βρέθηκαν οι Κέιτ Σόρτμαν και Ιζαμπελ Θορπ από τη Μεγάλη Βρετανία, που είχαν κατακτήσει το ασημένιο στο τεχνικό πρόγραμμα.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }