Τριπλή ελληνική συμμετοχή στην ανοιχτή θάλασσα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
i

© Γραφείο τύπου ΚΟΕ

Τριπλή ελληνική συμμετοχή στην ανοιχτή θάλασσα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Sportal newsroom 20:40 - 31.01.2024

Η Γεωργία Μακρή, ο Άλκης Κυνηγάκης και ο Αστέριος Δαλδογιάννης θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στην ανοιχτή θάλασσα με στόχο όχι μόνο μία διάκριση αλλά και την Ολυμπιακή πρόκριση.

Με δύο κολυμβητές και μία κολυμβήτρια θα λάβει μέρος η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ανοιχτή θάλασσα. Η Γεωργία Μακρή, ο Άλκης Κυνηγάκης και ο Αστέριος Δαλδογιάννης επιχειρήσουν να πάρουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Οι τρεις τους μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο της ΚΟΕ, Σπύρο Γιαννιώτη βρίσκονται από στο Κατάρ από την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Το εισιτήριο για το Παρίσι έχουν πάρει μέχρι τώρα οι μεταλλιούχοι του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2023 στη Φουκουόκα: Φλοριάν Βέλμπροκ και Όλιβερ Κλεμέτ (Γερμανία), Κρίστοφ Ραζόφσκι (Ουγγαρία) στους άνδρες και Λεόνι Μπεκ (Γερμανία), Τσέλσι Γκουμπέκα (Αυστραλία), Κέιτι Γκράιμς (ΗΠΑ) στις γυναίκες. Στη Ντόχα θα δοθούν 13 ακόμη εισιτήρια που τυπικά είναι εθνικά αλλά (το πλέον σύνηθες) τα παίρνουν οι αθλητές/τριες που τα κερδίζουν.

Θα τα πάρουν λοιπόν οι (13) χώρες με την υψηλότερη κατάταξη στον μεγάλο αγώνα αρκεί βεβαίως να μην έχουν συμπληρώσει το μέγιστο αριθμό (δύο) αθλητών ή αθλητριών που θα συμμετάσχουν (πχ για τη Γερμανία έχει κλείσει στους άνδρες η πρόκριση). Παράλληλα, θα δοθούν και πέντε ηπειρωτικά εισιτήρια, με την προϋπόθεση βεβαίως η χώρα που είναι πρώτη από κάθε ήπειρο να μην έχει καμία πρόκριση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΝΤΟΧΑ (ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

09:30: 10χλμ γυναικών – Γεωργία Μακρή

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

09:30: 10χλμ ανδρών – Άλκης Κυνηγάκης, Αστέριος Δαλδογιάννης

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου

09:30: 5χλμ γυναικών – Γεωργία Μακρή

12:00: 5χλμ ανδρών – Άλκης Κυνηγάκης, Αστέριος Δαλδογιάννης