Καλμαζίδης: «Κλειδί το μπλοκ - άμυνα»

Γιάννης Καλμαζίδης

i

© Intime

Καλμαζίδης: «Κλειδί το μπλοκ - άμυνα»

Sportal newsroom 21:41 - 29.11.2023

Στην απόδοση του Παναθηναϊκού στο κομμάτι του μπλοκ - άμυνα στάθηκε ο Γιάννης Καλμαζίδης μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στη CSM Βουκουρεστίου για τη φάση των «16» του Challenge Cup.

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Challenge Cup βόλεϊ γυναικών έκανε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη επιβλήθηκε 3-1 σετ της CSM Βουκουρεστίου στο κλειστό του Μετς, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός θέλει δύο σετ στη ρεβάνς (5/12, 18:00) για να σφραγίσει το εισιτήριο για την οκτάδα. Αν το τριφύλλι πάρει την πρόκριση, τότε θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Μενόρκα - Ναντ.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιάννης Καλμαζίδης στάθηκε στην απόδοση του Παναθηναϊκού στο μπλοκ και στην άμυνα. Ο Έλληνας προπονητής σημείωσε ότι η ομάδα του θα στρέψει την προσοχή της στη ρεβάνς της Ρουμανίας.

«Η ομάδα που παίξαμε σήμερα ήταν πολύ σκληρή και αναμφίβολα αυτό δίνει αξία και στη νίκη μας. Οι Ρουμάνες είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλή υποδοχή, δυνατό κέντρο και καλές ακραίες. Κατά συνέπεια όλο αυτό δημιουργεί ένα πολύ δυνατό σύνολο. Εμείς για να καταφέρουμε να κερδίσουμε παίξαμε πολύ καλά στο μπλοκ και στην άμυνα και πιστεύω ότι ήταν το κλειδί ήταν ότι δεν μπόρεσαν να βρουν εύκολο σκοράρισμα. Σήμερα είχαμε συγκέντρωση στο παιχνίδι μας, το μυαλό μας πλέον είναι στη ρεβάνς», σημείωσε ο Γιάννης Καλμαζίδης.

Η Σέρινταν Άτκινσον είπε: «Πήραμε μια πολύτιμη νίκη σήμερα και σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενες για αυτό. Αυτή τη φορά μπήκαμε δυνατά στην αρχή του αγώνα και παρότι είχαμε κάποια προβλήματα στην εξέλιξη του ματς, τα λύσαμε και φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό το ματς τελειώνει σήμερα εδώ και δεν έχει κριθεί τίποτα καθώς μας περιμένει μια ρεβάνς στο Βουκουρέστι που πρέπει να σταθούμε στο ύψος της περίστασης».