Οριστικό: Χωρίς κόσμο το ντέρμπι στον Άγιο Θωμά! (gallery & vid)

Οριστικό: Χωρίς κόσμο το ντέρμπι στον Άγιο Θωμά! (gallery & vid)

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:42 - 15.02.2023 / Ανανεώθηκε: 19:45 - 15.02.2023

Χωρίς κόσμο θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός του CEV Challenge Cup μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στον Άγιο Θωμά μετά τα επεισόδια με την Αστυνομία.

Χωρίς κόσμο θα πραγματοποιηθεί οριστικά η αναμέτρηση ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, για την ρεβάνς των ημιτελικών του CEV Challenge Cup.

Η υπεύθυνοι του γηπέδου έκαναν έκκληση από τα μεγάφωνα για αποχώρηση του κόσμου, μετά τα επεισόδια που οδήγησαν στη ρίψη δακρυγόνων από πλευράς αστυνομίας. 

Οι ομάδες παραμένουν κλεισμένες στα αποδυτήρια και αυτό δείχνει πως η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί. Εντούτοις, όπως όλα δείχνουν αυτή θα γίνει με μεγάλη καθυστέρηση, αφού πρέπει πρώτα να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Το χρονικό των επεισοδίων

Όλα ξεκίνησαν σχεδόν μισή ώρα πριν τις 19:00, όπου ήταν προγραμματισμένη η έναρξη της αναμέτρησης. Μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού θέλησε να μπει και να κάτσει στις κερκίδες δίχως όμως να έχει στην κατοχή της εισιτήρια. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων.

Το γεγονός όμως πως αυτά συνέβησαν σε έναν κλειστό χώρο, έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Οι παρευρισκόμενοι θεατές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με δάκρια στα μάτια, βγαίνοντας από το γήπεδο. Την ίδια ώρα οι παίκτες των δύο κλαμπ έφυγαν για τα αποδυτήρια. Εκεί, μάλιστα, ενημερώθηκαν -όπως ήταν αναμενόμενο - ότι το παιχνίδι θα αργήσει να ξεκινήσει.

Όσο συνέβαιναν αυτά, πλήθος κόσμου περίμενε να μάθει αν θα ξαναμπεί τελικά μέσα, αφού λίγη ώρα νωρίτερα είχε διαταχθεί η εκκένωση του γηπέδου, με εντολή της αστυνομίας. Εν τέλει, ο αγώνας αποφασίστηκε να συνεχιστεί, με την παρουσία μόνο διαπιστευμένων ανθρώπων και χωρίς τους οπαδούς του «τριφυλλιού».