Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στον Άγιο Θωμά για την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup
i

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός / © Intime

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στον Άγιο Θωμά για την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup

Sportal newsroom 08:50 - 15.02.2023

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (19:00) στη ρεβάνς των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Challenge Cup.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στον Άγιο Θωμά με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup. Οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού αθλητισμού αγωνίζονται λίγες ημέρες μετά τον πρώτο ημιτελικό στο κλειστό του Ρέντη.

Εκεί, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πήρε τη νίκη με 3-1 σετ και παράλληλα προβάδισμα πρόκρισης. Στον πρώτο αγώνα το τριφύλλι παρατάχθηκε χωρίς τον Φερνάντο Ερνάντεζ. Η συμμετοχή του Κουβανού διαγώνιου παραμένει αμφίβολη για τη ρεβάνς, αφού δεν αγωνίστηκε στο ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Άθλο Ορεστιάδας.

Ζήσης στο Sportal: «Ο σεβασμός που μου έδειξε ο Παναθηναϊκός και ο... Πανταλέων με έφεραν πίσω» (vid)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

13:27 - 13.02.2023

Ζήσης στο Sportal: «Ο σεβασμός που μου έδειξε ο Παναθηναϊκός και ο... Πανταλέων με έφεραν πίσω» (vid)

Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ζήσης μίλησε στην κάμερα του Sportal μετά την νίκη του «τριφυλλιού» επί του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι για το Challenge Cup και έδωσε υπόσχεση αν οι «πράσινοι» σηκώσουν ευρωπαϊκή κούπα.

Αν ο Ερνάντεζ δεν είναι έτοιμος, τότε η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα αγωνιστεί και πάλι με τρεις ακραίους και τον Γίρι Κόβαρ αντί του Κουβανού. Θυμίζουμε ότι ο πολύπειρος παίκτης ήταν ο κορυφαίος στη νίκη του Παναθηναϊκού στο κλειστό του Ρέντη.

Ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ανακοίνωσε sold out για τον αγώνα χωρίς να εκδοθούν εισιτήρια. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θέλει δύο σετ για να πάρει την πρόκριση στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη είναι σε δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση. Η ομάδα του Πειραιά θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 και να κατακτήσει το «χρυσό» σετ που θα ακολουθήσει προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμη και σε νίκη του Ολυμπιακού με 3-2 σετ, ο Παναθηναϊκός θα είναι η ομάδα που θα προκριθεί στον τελικό. Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας του, όπως τόνισε και στις δηλώσεις του πριν τον αγώνα στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Ο Ιταλός προπονητής υπολογίζει σε όλους τους αθλητές του.

«Έχουμε δώσει πάρα πολλά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ωστόσο αυτό είναι ξεχωριστό και είναι το σημαντικότερο ως τώρα καθώς είναι ο ημιτελικός ενός ευρωπαϊκού θεσμού. Προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε για τη νίκη και με τη βοήθεια του κόσμου μας ελπίζουμε να φτάσουμε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα», σχολίασε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

«Έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς αύριο (σ.σ σήμερα). Είναι η ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στην έδρα του. Πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι, στο οποίο θα δούμε την πίεση του Παναθηναϊκού για νίκη και φυσικά, την επιθυμία μας να ανατρέψουμε την κατάσταση του πρώτου αγώνα», ήταν το σχόλιο του Αλμπέρτο Τζουλιάνι.

Πρώτος διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Νώντας Γεροθόδωρος με δεύτερο τον Αλέξανδρο Αβραμίδη. Ο αντίπαλος της ελληνικής ομάδας που θα προκριθεί στον τελικό (8/3 και 15/3 οι δύο αγώνες) θα προκύψει από το ζευγάρι Φόντε Μπαστάρντο-Μακάμπι Τελ Αβίβ (15/2, 23:30) με τους Ισραηλινούς να έχουν το προβάδισμα καθώς είχαν επικρατήσει με 3-1 εντός έδρας.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 7.