Στα χέρια του Έλγκερτ η πάσα του Παναθηναϊκού
i

© CEV Volleyball

Στα χέρια του Έλγκερτ η πάσα του Παναθηναϊκού

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:21 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:40 - 01.04.2024

Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει τα χέρια με τον πασαδόρο Μαξ Έλγκερτ για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Μπορεί η αγωνιστική σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ήδη τις πρώτες του κινήσεις για τη νέα χρονιά. Το τριφύλλι έχει έρθει σε συμφωνία με τον Καναδό πασαδόρο Μαξ Έλγκερτ για την επόμενη σεζόν.

Ο ύψους 194 εκατοστών παίκτης αγωνιζόταν φέτος στη Λούνεμπουργκ. Τη φετινή σεζόν η γερμανική ομάδα αγωνίστηκε στον τέταρτο όμιλο του Champions League. Η ομάδα της Γερμανίας τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από τη Γιαστρζέμπσκι που πήρε την πρωτιά και Λας Πάλμας.

Η τρίτη θέση έφερε τη Λούνεμπουργκ στο CEV Cup και την προημιτελική φάση, όπου προκρίθηκε σε βάρος του Μίλωνα. Στη συνέχεια η ομάδα της Γερμανίας απέκλεισε την Αρκάς αλλά έχασε το τρόπαιο από τη Ρεζόβια στον διπλό τελικό της διοργάνωσης. Η Λούνεμπουργκ κατέλαβε την τέταρτη θέση τη φετινή σεζόν στην Μπουντεσλίγκα στην κανονική περίοδο και βρίσκεται στη ημιτελικά των πλέι οφ, όπου έχει ήδη δύο ήττες από την Μπερλίν

Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε αρκετά τη φετινή σεζόν στη θέση του πασαδόρου. Αρχικά, οι πράσινοι είχαν έρθει σε συμφωνία με τον Ντέρεκ Επ, ο οποίος λίγο πριν ξεκινήσει τη χρονιά αποφάσισε εντελώς ξαφνικά να σταματήσει το βόλεϊ.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον 36χρονο Ράιντελ Ιερεθουέλο. Ο Κουβανός πασαδόρος τραυματίστηκε σοβαρά στον αχίλλειο στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Μίλωνα. Ο Ιερεθουέλο θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου και δεν αποκλείεται να ολοκληρώσει την καριέρα του αφού η αποκατάστασή του θα διαρκέσει αρκετά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα πορευθεί μέχρι το τέλος της σεζόν στους τελικούς του Λιγκ Καπ και του πρωταθλήματος με πασαδόρους τους Σταύρο Κασαμπαλή και Κάμερον Κερν.

Όσον αφορά τον Έλγκερτ, αγωνίστηκε για πρώτη φορά εκτός Καναδά τη σεζόν 2022-2023 στο πρωτάθλημα Πολωνίας και BKS Visła Bydgoszcz και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Μπουντεσλίγκα και τη Λούνεμπουργκ. Ο Έλγκερτ είναι ένας ακόμη Καναδός πασαδόρος που θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τους Χερ του Μίλωνα και Ουόλς, Μπλακενάου που έπαιξαν στον ΠΑΟΚ.