Ο Πατ Γκάσμαν εκλεκτός του Παναθηναϊκού για το κέντρο

Ο Πατ Γκάσμαν εκλεκτός του Παναθηναϊκού για το κέντρο

Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον κεντρικό από τις ΗΠΑ, Πατ Γκάσμαν.

Ο Πατ Γκάσμαν θα είναι ο αντικαταστάτης του Λούκας Ρανγκέλ στον Παναθηναϊκού. Το τριφύλλι, όπως έχουμε αναφέρει, θα κάνει ολική αναδόμηση στο ρόστερ του όσον αφορά τους ξένους μετά την απώλεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει με τον Πατ Γκάσμαν. Ο 27χρονος κεντρικός έχει ύψος 2.08 μέτρα αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Βραζιλίας με τη φανέλα της Νατάλ. Τα τελευταία δύο χρόνια έπαιξε στη γαλλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Σομόν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γκάσμαν είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του Norceca και κορυφαίος κεντρικός. Στο NCAA τη σεζόν 2020-2021 ήταν ο κορυφαίος επιθετικός και τη σεζόν 2018-2019 είχε λάβει το βραβείο του κορυφαίου κεντρικού της δυτικής περιφέρειας.

Ο Γκάσμαν γεννήθηκε στις ΗΠΑ και έπαιξε στο κολλέγιο της Χαβάης. Ο 27χρονος παίκτης θα πλαισιώσει στο κέντρο τους Βουλκίδη, Πετρέα και Παπαγγελόπουλο που αναμένεται να συνεχίσουν στην ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου.

Από εκεί και πέρα, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο Μαξ Έλγκερτ θα είναι ο βασικός πασαδόρος του Παναθηναϊκού. Ο Καναδός παίκτης θα αντικαταστήσει τον Ιερεθουέλο, που τραυματίστηκε στον αχίλλειο στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Μίλωνα.

Ο τρίτος ξένος του Παναθηναϊκού θα είναι ο Σουηδός διαγώνιος Ράσμους Νίλσεν. Ο 30χονος παίκτης αγωνίζεται στην Α2 Ιταλίας και θα αντικαταστήσει τον Φερνάντο Ερνάντεχζ, που αποχωρεί από το τριφύλλι μετά από δύο χρόνια παρουσίας.

Σημειώνεται ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση και ξένου ακραίου. Ο Γίρι Κόβαρ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν και οι υπεύθυνοι του συλλόγου αναζητούν τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Θανάση Πρωτοψάλτη στο βασικό σχήμα.

Στο ελληνικό ρόστερ της ομάδας του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα αλλάξουν λίγα πράγματα. Οι Πετρέας, Φράγκος, Βουλκίδης, Παππαγγελόπουλος, Μάρκου, Κασαμπαλής και Πρωτοψάλτης θα συνεχίσουν στην ομάδα. Ο Άρης Χανδρινός, που ξεχώρισε τα τελευταία δύο χρόνια με τη φανέλα του Μίλωνα, θα πλαισίωσε τον Γρηγόρη Κοντοστάθη στη θέση λίμπερο. Ο Βασίλης Κωστόπουλος και ο Δημήτρης Ζήσης θα αποχωρήσουν.