Αλλάζουν οι ξένοι στον Παναθηναϊκό - Οι πρώτες κινήσεις
i

© Intime

Αλλάζουν οι ξένοι στον Παναθηναϊκό - Οι πρώτες κινήσεις

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:39 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:41 - 26.04.2024

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη σεζόν χάνοντας τους βασικούς στόχους του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις της ομάδας του τριφυλλιού.

Σε φάση ολικής αναδόμησης μπαίνει ο Παναθηναϊκός. Το τριφύλλι απώλεσε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό έχοντας, μάλιστα, πλεονέκτημα έδρας. Βάσει αποτελεσμάτων, η χρόνια κρίνεται αποτυχημένη για τον Παναθηναϊκό, που ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με υψηλούς στόχους, υψηλό μπάτζετ και την ολοκληρώνει όντας στραπατσαρισμένος σε πολλά επίπεδα.

Ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Άλλωστε, εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει ανακοινωθεί η παραμονή του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στον πάγκο για μία ακόμη χρονιά.

Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός (που κατέκτησε το Λιγκ Καπ) θα αλλάξει όλους τους ξένους στην ομάδα. Ο Κουβανός διαγώνιος Φερνάντο Ερνάντεζ ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια. Ο ίδιος είχε δηλώσει «ερωτευμένος» με την ομάδα αλλά και τους οπαδούς.

Ο 34χρονος παίκτης επιθυμούσε να παραμείνει στην ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Ωστόσο, όπως είχε ήδη διαρρεύσει, ο σύλλογος είχε ήδη έτοιμο τον αντικαταστάτη του, που ακούει στο όνομα Ράσμους Νίλσεν.

Ο 30χρονος Σουηδός προέρχεται από το πρωτάθλημα της Α2 Ιταλίας και έρχεται στον Παναθηναϊκό έπειτα και από τη θετική εισήγηση του Άξελ Γιάκομπσεν. Όσο για τον Ερνάντεζ, έχει ήδη συμφωνήσει με ομάδα του Κουβέιτ. Το τριφύλλι, μάλιστα, δεν του έκανε αντιπρόταση και ο Κουβανός αποχαιρέτησε. Η είδηση της αποχώρησης του Κουβανού διαγώνιου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, αν και τελειωμένος, ο Ερνάντεζ ήταν από τους πλέον σταθερούς σε απόδοση παίκτες κατά τη διάρκεια των τελικών με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο Γίρι Κόβαρ. Ο Τσέχος (με ιταλικό διαβατήριο) ακραίος ήρθε πριν δύο χρόνια και διαφημίστηκε πολύ, ωστόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο όταν κρίνονταν οι τίτλοι ήταν κάτω του μετρίου με εξαίρεση τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό για το Challenge Cup την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Για τον Κόβαρ υπήρξε σκέψη για ανανέωση, ωστόσο η κακή του απόδοση στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Μίλωνα και τους τελικούς του πρωταθλήματος τον φέρνουν στην πόρτα της εξόδου.

Ο κύκλος του Λούκας Ρανγκέλ στον Παναθηναϊκό φαίνεται ότι έκλεισε. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός ήρθε τη σεζόν 2016-2017 στην ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου και παρέμεινε για έναν χρόνο. Επανήλθε στο τριφύλλι το καλοκαίρι του 2019 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Ο 33χρονος κεντρικός δέθηκε πολύ με τον κόσμο, ενώ όπως είχε δηλώσει στο Sportal ερωτεύθηκε τον σύλλογο όντας παίκτης του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, αν και βασικός στην τελική ευθεία της σεζόν, δεν μπόρεσε να διασωθεί από την κακή εικόνα. Την ώρα μάλιστα, που τόσο ο Γιώργος Πετρέας (βοήθησε πολύ στους τελικούς ερχόμενος από τον πάγκο) όσο και ο Νικόλας Παπαγγελόπουλος ήταν παραγκωνισμένοι.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός, πέρα του Ράσμους Νίλσεν, έχει κάνεις τις πρώτες του κινήσεις. Ο Μαξ Έλγκερτ αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό πασαδόρο της ομάδας του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Ο Καναδός που τη φετινή σεζόν έπαιξε στη Λούνενμπουργκ θα αντικαταστήσει τον Ράιντελ Ιερεθουέλο. Ο Κουβανός, που ήρθε λίγο πριν την έναρξη σεζόν αφού ο Ντέρεκ Επ αποφάσισε να σταματήσει το βόλεϊ, χειρουργήθηκε στον αχίλλειο (τραυματίστηκε στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Μίλωνα) και είναι πιθανό να ολοκληρώσει την καριέρα του. Ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει και τον Άρη Χανδρινό για τη θέση του λίμπερο. Ο νεαρός παίκτης ήταν από τους πυλώνες της πορείας του Μίλωνα τα τελευταία δύο χρόνια.