Ο Μπάλντουιν θα παίξει στο Game 2 κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Είμαι μια χαρά! Την Πέμπτη θα είμαι έτοιμος»

Ο Μπάλντουιν θα παίξει στο Game 2 κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Είμαι μια χαρά! Την Πέμπτη θα είμαι έτοιμος»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:36 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 24.04.2024

Ο μυϊκός τραυματισμός του Ουέιντ Μπάλντουιν στην τέταρτη περίοδο του πρώτου ματς της Μακάμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, τελικά δεν θα του στερήσει τη συμμετοχή του στον δεύτερο αγώνα (25/4).

Όταν η Μακάμπι ολοκλήρωνε τη σπουδαία νίκη της στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Ουέιντ Μπάλντουιν δεν ήταν στο παρκέ. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο κόουτς Όντετ Κάτας δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχει τον Αμερικανό στους πέντε παίκτες που χρησιμοποιούσε την ώρα της κρίσης, αλλά είχε προηγηθεί ο τραυματισμό του.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Μπάλντουιν σε μία προσπάθεια του να προσπεράσει τον Ματίας Λεσόρ τραυματίστηκε στον προσαγωγό και αποχώρησε από τον αγώνα. Αμέσως άρχισαν κάποιες περιορισμένης έκτασης αμφιβολίες για την κατάσταση της υγείας του, με τη λογική ότι δύο εικοσιτετράωρα αργότερα η ομάδα του Τελ Αβίβ έπρεπε να ξαναμπεί στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει τους «πράσινους».

Πλέον, μία μέρα πριν το Game 2 της σειράς -που όπως και όλες των Playoffs της Euroleague κρίνονται στις τρεις νίκες- ο 28χρονος γκαρντ, όπως ενημέρωσε μέσω των δηλώσεών του στην Israel Hayom «αισθάνομαι μία χαρά και θα παίξω την Πέμπτη». Επίσης, εξήγησε πως «ένας τέτοιος τραυματισμός δεν είναι δυνατόν να με σταματήσει σε αυτό το σημείο της σεζόν».

Η Μπασκόνια βάζει σε πρώτο πλάνο τον Ρογκαβόπουλο όσο ο Μονέκε είναι τραυματίας
EUROLEAGUE

10:57 - 24.04.2024

Η Μπασκόνια βάζει σε πρώτο πλάνο τον Ρογκαβόπουλο όσο ο Μονέκε είναι τραυματίας

Η ήττα από την Ρεάλ στο πρώτο ματς των Plyoffs ήρθε από... νωρίς για την Μπασκόνια, που αγωνίστηκε χωρίς τον Τσίμα Μονέκε και ο κόουτς Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι αποφασισμένος, όσο ο Νιγηριανός ταλαιπωρείται από τραυματισμό να κάνει τον Νίκο Ρογκαβόπουλο πρωταγωνιστή του παιχνιδιού του.

Όσον αφορά στο ματς και στο break της έδρας του Παναθηναϊκού, ο Μπάλντουιν, ο οποίος (παρεμπιπτόντως) ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του καριέρα (το 2018) από τον Ολυμπιακό, δήλωσε πως «εδώ και δύο μήνες είμαστε ως ομάδα σε εξαιρετική κατάσταση και ξεκινήσαμε τα Playoffs με μία σπουδαία νίκη. Δεν θα πρέπει όμως, να ξεχνάμε πως χρειαζόμαστε άλλες δύο για να προκριθούμε στο Final Four».

Και στην πραγματικότητα χτύπησε έντονα το καμπανάκι ενός κινδύνου που πάντα παραμονεύει και πρόσθεσε πως «πέρσι βρεθήκαμε ακριβώς στο ίδιο σημείο και στην ίδια συνθήκη κόντρα στη Μονακό. Νικήσαμε το πρώτο ματς, αλλά τελικά αποκλειστήκαμε».

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός για το Game 1 των playoffs

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!