Η Μπασκόνια βάζει σε πρώτο πλάνο τον Ρογκαβόπουλο όσο ο Μονέκε είναι τραυματίας
i

© Euroleague Basketball

Η Μπασκόνια βάζει σε πρώτο πλάνο τον Ρογκαβόπουλο όσο ο Μονέκε είναι τραυματίας

Γιώργος Γαβριλάκης 10:57 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 24.04.2024

Η ήττα από την Ρεάλ στο πρώτο ματς των Plyoffs ήρθε από... νωρίς για την Μπασκόνια, που αγωνίστηκε χωρίς τον Τσίμα Μονέκε και ο κόουτς Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι αποφασισμένος, όσο ο Νιγηριανός ταλαιπωρείται από τραυματισμό να κάνει τον Νίκο Ρογκαβόπουλο πρωταγωνιστή του παιχνιδιού του.

Με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς ξανά στον πάγκο της, η Μπασκόνια, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κατάφερε να εισαχθεί στα Playoffs. Πρόκειται για μία παραδοσιακή δύναμη της Euroleague, αλλά μόνο σίγουρο δεν ήταν ότι θα καταφέρει να ενταχθεί στην πρώτη οκτάδα της κανονικής περιόδου. Άλλωστε, είχε αποτύχει να προκριθεί στην post season τις προηγούμενες πέντε σεζόν!

Βέβαια, «έπεσε» πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα έχασε το πρώτο ματς χωρίς να απειλήσει, αλλά η δράση και η ζωή συνεχίζεται...

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο όμως, αν ο Τσίμα Μονέκε μπορέσει να βοηθήσει τους Βάσκους στο δεύτερο παιχνίδι των Playoffs. Απουσίασε από το πρώτο λόγω του τραυματισμού του στον αστράγαλο, που όπως αποκάλυψε στο Basketnews «με ταλαιπωρεί ακόμα και δεν αισθάνομαι καθόλου καλά», πράγμα που σημαίνει ότι είναι πρακτικά απίθανό να λάβει μέρος στο Game 2 -που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη (25/4, 22:00).

Ο κόουτς Ιβάνοβιτς όμως, έχει ενεργοποιήσει ήδη το εναλλακτικό του πλάνο και σε αυτό εντάσσεται σε ισχυρή θέση ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε, που ο 66χρονος Μαυροβούνιος τεχνικός τον τοποθέτησε στην πρώτη πεντάδα του Game 1 με την Βασίλισσα, χρησιμοποιώντας τον ως σμολ φόργουορντ, δίπλα στον Βάνια Μαρίνκοβιτς (αρχικά) και πίσω ή και μαζί με τον Ματ Κοστέλο όταν χρειάστηκε.

Μάλιστα, ο 23χρονος Έλληνας, ο οποίος φέτος παίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και έχει 5,6 πόντους μέσο όρο, στο ντεμπούτο του στα Playoffs έβαλε σχεδόν τριπλάσιους! Αγωνίστηκε για 22'32'' και προσέφερε στην ομάδα του 14 πόντους με 4/9 τρίποντα. Ίδιος αναμένεται να είναι ο ρόλος του όσο ο Τσίμα Μονέκε είναι εκτός και τα σχήματα που ετοιμάζει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι πολυμορφικά και βασίζονται σε παίκτες που μπορούν να παίξουν παραπάνω από μία θέση. Όπως ο Ρογκαβόπουλος...

00:52 - 24.04.2024

Τα highlights του Ρεάλ Μαδρίτης - Μπασκόνια

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 90-74 της Μπασκόνια στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα Playoffs της Euroleague. Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης.

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός για το Game 1 των playoffs

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!