Ο Λούκας Ρανγκέλ στο Sportal: «Αγαπώ τον Παναθηναϊκό - Ερωτεύτηκα την ομάδα όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ»
i

© Βαγγέλης Στόλης

Ο Λούκας Ρανγκέλ στο Sportal: «Αγαπώ τον Παναθηναϊκό - Ερωτεύτηκα την ομάδα όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ»

Ερωτευμένος με τον Παναθηναϊκό δηλώνει ο Λούκας Ρανγκέλ μιλώντας στο Sportal τονίζοντας ότι μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση των τίτλων αλλά και μία καλή πορεία στην Ευρώπη.

Ο Λούκας Ρανγκέλ ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη σεζόν 2014-2015 για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός κατέκτησε το εγχώριο νταμπλ και επέστρεψε στην πατρίδα του. Τη σεζόν 2016-2017 αγωνίστηκε και πάλι στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού που ταλανιζόταν τότε από οικονομικά προβλήματα.

Γύρισε στην ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου τρία χρόνια αργότερα και παραμένει αναντικατάστατο μέλος του τριφυλλιού. Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, δύο Λιγκ Καπ και ένα σούπερ Καπ ενώ είναι από τα αγαπημένα παιδιά της «πράσινης» εξέδρας.

«Τα συναισθήματά μου για αυτήν την ομάδα διαρκώς μεγαλώνουν. Είμαι ερωτευμένος με τον Παναθηναϊκό και είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα για να πάρουμε τίτλους. Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες γιατί η ομάδα είναι πιο «γεμάτη» φέτος. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να καταφέρουμε τους στόχους μας», είπε αρχικά στο Sportal ο Λούκας Ρανγκέλ στο πλαίσιο της media day του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

«Ναι, είμαι λίγο Έλληνας τώρα πια!», ομολογεί ο Λούκας Ρανγκέλ με σπαστά ελληνικά. «Αισθάνομαι την Ελλάδα σαν το σπίτι μου, το δεύτερο σπίτι μου μετά την πατρίδα μου, τη Βραζιλία. Αισθάνομαι πολύ Παναθηναϊκός, είναι αυτό που με δένει τόσο πολύ με την Ελλάδα. Αγαπάω πολύ την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Βραζιλιάνος κεντρικός σε ερώτηση για το αν αισθάνεται πλέον Έλληνας.

Ο Λούκας Ρανγκέλ έσταξε «μέλι» για τους οπαδούς του τριφυλλιού. «Νιώθω ότι είμαι ένα από αυτούς. Έχω γίνει φανατικός Παναθηναϊκός. Αισθάνομαι πολύ οικεία με τους οπαδούς της ομάδας. Αυτός είναι και λόγος που μένω μετά από τόσα χρόνια. Ξεκίνησε όταν έπαιζα αντίπαλος του Παναθηναϊκού με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Είδα τους οπαδούς και ένιωσα κάτι μέσα μου, δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω ήταν κάτι μαγικό», εξήγησε στο Sportal ο Βραζιλιάνος κεντρικός.

Ο 32χρονος παίκτης δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν. «Πάντα υπάρχει η φιλοδοξία για να κατακτήσουν όσους περισσότερους τίτλους μπορούμε. Τα τελευταία πέντε χρόνια η ομάδα μεγάλωσε, πήρε τίτλους. Έτσι κι αυτή τη χρονιά δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο. Θα προσπαθήσουμε πολύ και για το ευρωπαϊκό. Είναι πολύ δύσκολο τη φετινή σεζόν αφού συμμετέχουν δύσκολες ομάδες. Πάντα παίζουμε για να κερδίζουμε. Η ομάδα κράτησε έναν κορμό. Έχουμε έναν νέο πασαδόρο με πολύ μεγάλη εμπειρία που έχει παίξει στους Ολυμπιακούς και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η ομάδα απέκτησε βάθος. Έχουμε τέσσερις κεντρικούς, δύο καλούς λίμπερο. Οι προσδοκίες είναι υψηλές», απάντησε ο Λούκας Ρανγκέλ.

Ο Παναθηναϊκός θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στο κλειστό του Μετς. Η ομάδα θα κάνει προπονήσεις στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ. «Για μένα προσωπικά θα είναι δύσκολο. Προπονούμαστε στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια θα πρέπει να δίνουμε αγώνες στο Μετς. Δεν θα είναι εύκολο αφού δεν θα έχουμε την καθημερινή επαφή. Ελπίζω να έχουμε την υποστήριξη των οπαδών μας και να μας στηρίζουν όπως κάνουν πάντα», σημείωσε ο Λούκας Ρανγκέλ.

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου στο Sportal: «Αυτή είναι η μοναδική ομοιότητα που έχουμε με τον Σλούκα - Ανυπομονώ να παίξω στη Λεωφόρο»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

21:55 - 14.09.2023

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου στο Sportal: «Αυτή είναι η μοναδική ομοιότητα που έχουμε με τον Σλούκα - Ανυπομονώ να παίξω στη Λεωφόρο»

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε στο Sportal για τη μεταγραφή της από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, εξέφρασε την ανυπομονησία της για τη νέα σεζόν ενώ συνέκρινε τη δική της μετακίνηση με εκείνη του Κώστα Σλούκα.

«Πάντα το λέω ότι οι οπαδοί είναι η δύναμή μας. Θέλω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν. Εμείς, από την πλευρά μας, θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε στην κορυφή, όπως πρέπει να είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν έχω δει τις άλλες ομάδες. Αν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει δεν φοβόμαστε κανέναν, αυτή είναι η φιλοσοφία μου», σχολίασε ο Βραζιλιάνος κεντρικός για τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Κλείνοντας, ο Λούκας Ρανγκέλ είπε τα καλύτερα για τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο, προπονητής της ομάδας βόλεϊ. «Είναι ο δεύτερος πατέρας μου. Ο άνθρωπος που μου εξήγησε τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Τον αγαπώ πολύ. Ο,τι μου πει θα το κάνω», δήλωσε ο 32χρονος Βραζιλιάνος.