Ο Αύγουστος του Μάικ Τζέιμς

Μάικ Τζέιμς

i

Euroleague

Ο Αύγουστος του Μάικ Τζέιμς

Νίκος Καλαμπάκας 11:36 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 14.09.2023

Tο μενού της φετινής off season στην Euroleague είχε πολλά όμορφα πιάτα, αλλά και... ορεκτικά πολυτελείας! Το Sportal σας παρουσιάζει το σίριαλ Μάικ Τζέιμς και Ολυμπιακός που κράτησε τους οπαδούς τον Αύγουστο κολλημένους στις οθόνες τους, όμως δεν τελείωσε με happy end.

Μια από τις αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων στην off season είναι η ακατάσχετη μεταγραφολογία και το φετινό καλοκαίρι ήταν αν μη τι άλλο συναρπαστικό σε αυτόν τον τομέα.

Την ώρα που οι ομάδες ψάχνουν τους παίκτες με τους οποίους θα αναβαθμιστούν, οι φίλοι τους ονειρεύονται τους μεγάλους σταρ της Euroleague να φοράνε τη φανέλα του συλλόγου τους και να τους χαρίζουν ανεπανάληπτες στιγμές.

Οι προπονητές θέλουν να βάλουν τις επόμενες «πινελιές» στα ρόστερ τους ώστε να παρουσιαστούν ακόμα πιο δυνατοί στην επανέναρξη των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων και οι οπαδοί αγωνιούν να μάθουν ποιο είναι το όνομα του επόμενου αθλητή που θα παρακολουθούν στο άμεσο μέλλον.

Στην Ελλάδα ο Ιούλιος και ο Αύγουστος έφεραν πολλά ευχάριστα νέα, ενώ μας χάρισαν και μια… περιπέτεια, αυτή που δημιουργήθηκε όταν ο Ολυμπιακός συνδέθηκε με το όνομα του Μάικ Τζέιμς.

Μάικ Τζέιμς / ©euroleague

Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε δυναμικά, θέλοντας να αφήσει οριστικά πίσω του τις προηγούμενες σεζόν. Η έλευση του Αταμάν στον πάγκο δημιούργησε ένα ντόμινο καλών μεταγραφών, με τους Ερνάνγκομεθ, Βιλντόζα, Λεσόρ και Σλούκα να αποτελούν εγγύηση ότι η ομάδα θα διεκδικήσει την είσοδό της αρχικά στα playoffs κι έπειτα στο Final Four.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του καυχιέται ότι στο μεγάλο λιμάνι της χώρας επέστρεψε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ ήρθαν και παίκτες με εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο της Euroleague, όπως ο παλιός γνώριμος Ουίλιαμ Γκος και ο «βετεράνος» Λουκ Σίκμα.

Η φυγή ωστόσο του Κώστα Σλούκα από την ομάδα σήμανε και το ψάξιμο της αγορά για την αντικατάστασή του. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να υπογράψει τον Κέντρικ Ναν, έναν παίκτη που ερχόμενος από το ΝΒΑ θα δυνάμωνε αρκετά την περιφερειακή γραμμή της ομάδας, όμως τελικά ο Αύγουστος κύλησε στους ρυθμούς του Μάικ Τζέιμς. Ο γκαρντ της Μονακό ψάχτηκε μήπως μπορέσει να φύγει από την ομάδα και συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό, που από την πλευρά του έψαχνε τον παίκτη που θα απογείωνε το παιχνίδι του.

Τα ρεπορτάζ για την έκβαση της υπόθεσης ήταν καθημερινά και οι φίλοι της ομάδας πέρασαν αρκετές ώρες σκρολάροντας την οθόνη του κινητού τους προκειμένου να μάθουν αν τελικά ο παίκτης από τις ΗΠΑ υπέγραψε συμβόλαιο.

Η αλήθεια ήταν ότι όσο και να ήθελαν οι δύο πλευρές να συνεργαστούν, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο είχε η Μονακό. Οπότε η ομάδα του έμπειρου γκαρντ θα αποφάσιζε - όπως και τελικά έγινε- αν θα γινόταν ο «γάμος» του με τον Ολυμπιακό ή όχι.

Ο Μάικ Τζέιμς δεν ήρθε ποτέ στον Ολυμπιακό και κάνει κανονικά προετοιμασία με τη νέα του ομάδα. Το άκουσμα του ονόματός του όμως για τον Ολυμπιακό έφερε αναστάτωση τόσο στους φίλους των ερυθρολεύκων, όσο και σε αυτούς του Παναθηναϊκού, που δεν ήθελαν να δουν έναν παλιό αγαπημένο της κερκίδας τους, να φοράει τη φανέλα των αντιπάλων.

Αν ο Ιούλιος κύλησε στους ρυθμούς του Μίροτιτς, ο Αύγουστος στην Ελλάδα ανήκε σίγουρα στον Μάικ Τζέιμς και σε έναν… γάμο με τον Ολυμπιακό που τελικά δεν έγινε ποτέ...