Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Μιλουτίνοφ και την προοπτική του NBA

Νίκολα Μιλουτίνοφ

i

FIBA

Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Μιλουτίνοφ και την προοπτική του NBA

Aχιλλέας Μαυροδόντης 20:57 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:22 - 08.09.2023

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε κάποιους Αμερικάνους να… θυμηθούν πως τα δικαιώματά του ανήκουν στους Νετς, όμως δεν πρόκειται να το κουνήσει από τον Ολυμπιακό. Το Sportal έχει το ρεπορτάζ.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει λάμψει στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, με τον σέντερ του Ολυμπιακού να εντυπωσιάζει με την απόδοσή του, σε σημείο που ανάγκασε τους Αμερικάνους δημοσιογράφους και φιλάθλους να ασχοληθούν με την περίπτωσή του.

Απέναντι στον Καναδά για μια ακόμα φορά ήταν εξαιρετικός και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του, αφού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ. Συνολικά στο τουρνουά μετράει 13.6 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 21.4 στην αξιολόγηση.

Λογικό λοιπόν στην Αμερική να ασχοληθούν μαζί του, όμως θα πρέπει να μείνουν με την όρεξη.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αρχικά ανήκει στον Ολυμπιακό. Υπέγραψε το καλοκαίρι το νέο του συμβόλαιο και δεν υπάρχει δυνατότητα να μετακομίσει τώρα στις ΗΠΑ, παρότι έχουν τα δικαιώματά του οι Νετς. Τι γίνεται όμως το καλοκαίρι του 2024;

Μιλουτίνοφ © Intime

Εκεί είναι το ακόμα πιο ενδιαφέρον για την περίπτωση του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Στο συμβόλαιό του δεν προβλέπεται NBA out για το καλοκαίρι του 2024, πράγμα που σημαίνει πως για να τον κάνουν δικό τους οι Νετς θα πρέπει να δώσει την συγκατάθεσή του ο Ολυμπιακός, έχοντας πρώτα εισπράξει ένα μεγάλο ποσό, αντίστοιχο της αξίας του Σέρβου γίγαντα.

Με αυτό τον τρόπο ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έδειξε την αγάπη του και την αφοσίωση του στον Ολυμπιακό, όπως φάνηκε άλλωστε και από το ποσό που θα λάβει, καθώς το να έχεις στο ρόστερ σου έναν παίκτη του επιπέδου του Νίκολα Μιλουτίνοφ με 1.4 εκατομμύρια το χρόνο, δεν είναι κάτι που συμβαίνει εύκολα.

Με το κεφάλαιο Μιλουτίνοφ λοιπόν να παραμένει κλειδωμένο για τον Ολυμπιακό, οι άνθρωποί του απλά απολαμβάνουν την απόδοσή του στο Παγκόσμιο, συνεχίζοντας την αναζήτηση για τον παίκτη που θα κάνει την διαφορά στην θέση «2», όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε συνέντευξή του.