Ο Μιλουτίνοφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου «υπόσχεται» στον Ολυμπιακό το κορυφαίο δίδυμο σέντερ της Euroleague!

Νίκολα Μιλουτίνοφ

i

FIBA

Ο Μιλουτίνοφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου «υπόσχεται» στον Ολυμπιακό το κορυφαίο δίδυμο σέντερ της Euroleague!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:32 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:33 - 04.09.2023

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι χάρμα οφθαλμών στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και στον Ολυμπιακό ανυπομονούν να δουλέψουν μαζί με τον Σέρβο γίγαντα τη νέα σεζόν.

«Σιγά, στην ΤΣΣΚΑ και την κακή VTB έπαιζε».

«Έχει κοιλιά ρε, δεν είναι σε φόρμα».

«Κάνει μόνο διακοπές όλο το καλοκαίρι, δεν μπορεί».

«Δεν είναι πια αυτός που ήταν».

Αυτά και άλλα πολλά είχαν ακουστεί για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του τον Ιούνιο, αλλά και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Περιττό να πούμε πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο Μιλουτίνοφ, μόλις έφυγε από τη Μόσχα, σκέφτηκε μόνο τον Ολυμπιακό. «Ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά πρώτα θέλω να μιλήσω με τον Ολυμπιακό» είπε στην Βίρτους, την οποία «γείωσε» από την πρώτη στιγμή.

Εν τέλει έκλεισε στον Ολυμπιακό με 1.4 εκατομμύρια το χρόνο, χωρίς καν να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων. Θα μπορούσε να πάρει περισσότερα. Ο Ολυμπιακός ήταν διαθέσιμος να του τα προσφέρει άλλωστε. Ο Μιλουτίνοφ όμως είναι «Ολυμπιακός μέχρι το κόκκαλο» και το έδειξε.

Αρκετά όμως με τα «μελό». Ας μιλήσουμε για μπάσκετ και με νούμερα, γιατί στο κάτω - κάτω αυτό είναι που κρίνει τα πάντα. Ούτε η αγάπη για έναν σύλλογο, ούτε τίποτε άλλο.

Μεγάλο δείγμα γραφής δεν είχαμε μέσα στο καλοκαίρι, πέραν από τα δεκάδες βίντεο που ανέβαζε ο Μιλουτίνοφ και οι προπονητές του από τις ατομικές προπονήσεις. Απέναντι στην Ελλάδα στο φιλικό έδειξε όμως πως είναι ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους.

20:22 - 08.08.2023

Ελλάδα - Σερβία: Η προσποίηση του Μιλουτίνοφ που «ψάρωσε» Μήτογλου και Παπαγιάννη

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ξεφορτώθηκε με μια προσποίηση του Παπαγιάννη και Μήτογλου, σκοράροντας άνετα από κοντά.

Μετά ήρθε όμως και το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου και οι «άπιστοι Θωμάδες» πείστηκαν πως ο Μιλουτίνοφ είναι ο παίκτης που θα κάνει την διαφορά.

Σαφώς είχε ΤΕΡΑΣΤΙΑ παπούτσια να γεμίσει, καθώς κανείς δεν είναι σαν τον σπουδαίο Νίκολα Γιόκιτς, όμως η παρουσία του κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Συνολικά ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μετράει 14 πόντους, 9.6 ριμπάουντ και κάτι παραπάνω από 23 βαθμούς στην αξιολόγηση!

Αναλυτικά τα στατιστικά του στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023:

ΑντίπαλοςΠόντοιΡιμπάουντΑσίστΜπλοκΑξιολόγηση
Δομινικανή Δημοκρατία1652022
Ιταλία14120323
Νότιο Σουδάν17103128
Πουέρτο Ρίκο12153115
Κίνα1162020
Συνολικά7048105118
Μ.Ο.149.62123.6

Στον Ολυμπιακό δεν θα είναι μόνος του στο «5». Αντιθέτως, θα έχει δίπλα του τον σπουδαίο Μουστάφα Φαλ. Μπορεί ο γίγαντας των Πειραιωτών να μην πήρε ευκαιρίες με την Γαλλία, όμως όλοι ξέρουν την ποιότητά του και το επίπεδό του. Οι δύο τους θα «παλεύουν» σε κάθε προπόνηση, ενώ δίνουν την δυνατότητα στον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει πάντα ένα σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ λοιπόν με τις εμφανίσεις του έχει ενθουσιάσει άπαντες στον Πειραιά. Είτε μιλάμε για την ομάδα, είτε για τους απλούς οπαδούς. Μην γελιέστε άλλωστε. Η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό είναι μια από τις τοπ 5 μεταγραφές στην Ευρώπη. 

Μαζί με τον Φαλ λοιπόν δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ υπερβολή να πούμε πως σχηματίζουν το καλύτερο δίδυμο ψηλών στην Ευρώπη. Μένει να τους δούμε και μαζί στο ΣΕΦ, ώστε να απολαύσουμε αυτό το οποίο ετοιμάζει για εκείνους ο Γιώργος Μπαρτζώκας...