Ο Σάσα Βεζένκοφ στο Sportal: «Πάω στο NBA για να δω μέχρι πού μπορώ να φτάσω»

Σάσα Βεζένκοφ

i

© Sportal.bg

Ο Σάσα Βεζένκοφ στο Sportal: «Πάω στο NBA για να δω μέχρι πού μπορώ να φτάσω»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 09:32 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 04.09.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ, είναι πλέον στο Σακραμέντο και μοιράστηκε τις σκέψεις του με το Sportal εν όψει της μεγάλης σεζόν που έρχεται για τον ίδιο σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Ο Σάσα Βεζένκοφ από το πρωί της Τρίτης (22/8) ταξίδεψε για τις ΗΠΑ, ώστε να ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Ο MVP της Euroleague και της Basket League και πρώην σταρ του Ολυμπιακού, έχει ήδη βρεθεί για μερικές ημέρες στη πρωτεύουσα της Καλιφόρνια, όπου είχε και την πρώτη του γνωριμία με τους ανθρώπους των Κινγκς. Τώρα, ο Σάσα Βεζένκοφ ξεκίνησε το ταξίδι για τις ΗΠΑ, εκεί όπου θα πιάσει δουλειά με τη νέα του ομάδα.

Πριν φύγει για την Αμερική, ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στο Sportal, με τον ίδιο να μοιράζεται μαζί μας τα συναισθήματα, τις προσδοκίες και τα όνειρά του που έχει λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο.

«Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά είμαι έτοιμος να βοηθήσω τον εαυτό μου, την ομάδα. Έχουμε θέσει στόχους και θέλω να τα καταφέρω», είπε αρχικά στο Sportal ο Σάσα Βεζένκοφ, πριν αναφερθεί στην εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του ο οργανισμός των Κινγκς.

«Σίγουρα υπάρχει, αλλά πρέπει να αποδεικνύεις τον εαυτό σου σε κάθε προπόνηση. Πας σε μια νέα ομάδα και πρέπει να δείξεις τι μπορείς να κάνεις».

«Θα είναι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο», τόνισε σε ερώτηση για το αν μπορεί να πετύχει στο ΝΒΑ ο Σάσα Βεζένκοφ, ενώ μίλησε και για τους γονείς του, που έχουν αποτελέσει το μεγαλύτερο στήριγμά του.

«Με στηρίζουν, είναι λυπηρό που δεν θα τους έχω μαζί μου. Θα έρθουν όμως, είναι πάντα δίπλα μου και όλα θα πάνε καλά».

Έχει κάποιο γούρι ο Σάσα Βεζένκοφ το οποίο πήρε μαζί του στο Σακραμέντο; «Δεν έχω γούρια. Πιστεύω στον εαυτό μου, θα πάω για αυτό και θα δω πόσο μακριά μπορώ να φτάσω», είπε.

Τέλος, αναφορικά με τα συναισθήματα που ένοιωσε κατά την αποχώρησή του από την Βουλγαρία για το Σακραμέντο, ο Σάσα Βεζένκοφ δήλωσε:

«Σίγουρα νοσταλγία, σίγουρα για μια νέα πρόκληση. Θα βάλω τα δυνατά μου».