Δεινόσαυροι στο ΣΕΦ: Τι φέρνει στον Ολυμπιακό η συνύπαρξη Μιλουτίνοφ - Φαλ στη θέση του σέντερ

Μιλουτίνοφ - Φαλ

i

Μιλουτίνοφ - Φαλ / © Intime

Δεινόσαυροι στο ΣΕΦ: Τι φέρνει στον Ολυμπιακό η συνύπαρξη Μιλουτίνοφ - Φαλ στη θέση του σέντερ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:54 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:59 - 25.06.2023

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Μουστάφα Φαλ θα συνυπάρξουν στον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να είναι πλέον η πιο δυνατή ομάδα της Ευρώπης στην θέση «5»!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις μεταγραφικές του κινήσεις με ένα μεγάλο «μπαμ», καθώς μόνο ως τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ένας παίκτης με δεδομένη αξία, γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του, που η ανακοίνωσή του έφερε μια τεράστια χαρά και έναν μεγάλο ενθουσιασμό στον λαό των Πειραιωτών.

Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει ότι ο Ολυμπιακός θέλει να παραμείνει στην κορυφή, όσο δύσκολο κι αν είναι με τα δύο μεγάλα συμβόλαια που λήγουν (Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου) και το σίριαλ «Σάσα Βεζένκοφ - Σακραμέντο Κινγκς».

Όπως είπαμε όμως, ας δούμε τι κερδίζει ο Ολυμπιακός με την συνύπαρξη των Μιλουτίνοφ και Φαλ στην ομάδα.

Ποστ παιχνίδι

Νίκολα Μιλόυτίνοφ Νίκολα Μιλόυτίνοφ / © Intime

Αρχικά, επί 40 λεπτά, ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει καταπληκτικά το ποστ παιχνίδι. Τόσο ο Μιλουτίνοφ, όσο και ο Φαλ, μπορούν να παίξουν με πλάτη και να κάνουν μεγάλη ζημιά, ενώ είναι εξαιρετικοί πασέρ, αλλά και «φίνισερς» μετά από σκληρή επαφή.

Ριμπάουντ 

Φαλ - Σανλί Φαλ - Σανλί / © Intime

Στον τομέα των Ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός έχει την δυνατότητα να κυριαρχήσει. Ο Μιλουτίνοφ είναι ίσως και ο καλύτερος ριμπάουντερ της Ευρώπης, ενώ και ο Φαλ δεν πάει πίσω. Έτσι ένας τομέας που είχε πονέσει σε αρκετά παιχνίδια τον Ολυμπιακό, αποτελεί πλέον ένα τεράστιο όπλο.

Άμυνα με αλλαγές 

Μουσταφά Φαλ © Intime

Αμυντικά και οι δύο είναι παίκτες που με άνεση μπορούν να παίξουν στις αλλαγές, αντιμετώπιση που αρέσει πολύ στον Γιώργο Μπαρτζώκα στα αντίπαλα πικ εν ρολ. Έχουν και οι δύο μέγεθος και ξέρουν πώς να περιορίσουν τους «κοντούς», κάτι που άλλωστε έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Σαφώς πολλά θα κριθούν στην φυσική κατάσταση και των δύο, όμως η εμπειρία τους θα παίξει κομβικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι. 

Το «σορτ ρολ» και το σουτ του Μιλουτίνοφ

Νίκολα Μιλόυτίνοφ Νίκολα Μιλόυτίνοφ / © Intime

Ο Φαλ δεν είχε παιχνίδι στο σορτ ρολ. Σπάνια έπαιρνε τη μπάλα στο ύψος των βολών για να εκτελέσει ή να δημιουργήσει από εκεί. Ο Μιλουτίνοφ από την άλλη είναι μανούλα σε αυτό, με τον Σέρβο να έχει την δυνατότητα, είτε να σουτάρει, είτε να σπάσει τη μπάλα εκτός για κάποιο σουτ από την περιφέρεια.

Το σουτ του Μιλουτίνοφ είναι ένα όπλο που γενικά μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση στον Ολυμπιακό, καθώς από μέση απόσταση ο Σέρβος είναι εξαιρετικός. Παράλληλα το απίθανο 80% περίπου που μετράει ο «Μίλου» επίσης θα λύσει τα χέρια του Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς ο Φαλ δεν είναι ο πλέον καλύτερος από την γραμμή των 4.5 μέτρων.

Προπονήσεις σαν... αγώνες 

Μουσταφά Φαλ @ Intime

Για το τέλος κρατάμε κάτι βασικό. Την βελτίωση και των δύο μέσα στις προπονήσεις. Δύο τεράστια κορμιά με ποιότητα να δίνουν επικές μάχες σε κάθε οικογενειακό διπλό, μόνο καλό θα κάνει, τόσο στον Μιλουτίνοφ, όσο και στον Φαλ. Με λίγα λόγια, κάθε προπόνηση του Ολυμπιακού θα είναι επιπέδου αγώνα!

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός δυναμώνει τρομερά, αποκτά βάθος και φυσικά έχει τεράστια εμπειρία στο «5», με δύο παίκτες που έχουν δοκιμαστεί στο τοπ επίπεδο.

Δεν είναι υπερβολή λοιπόν να πούμε πως η θέση «5» μπορεί να γίνει το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν.