Μια πεντάδα έτοιμη για το step up στην φετινή Euroleague

Μια πεντάδα έτοιμη για το step up στην φετινή Euroleague

Το Sportal σας παρουσιάζει μια πεντάδα παικτών που μέσα από την φετινή Euroleague θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Φυσικά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν λείπουν!

Μιλώντας για Euroleague η αλήθεια είναι πως πάντα ψάχνουμε τους παίκτες που θα κάνουν την διαφορά.

Κάποιες φορές είναι μεταγραφές. Άλλες είναι… εσωτερικές μεταγραφές και άλλες είναι παίκτες που δεν τους περιμέναμε, όμως έκαναν το κάτι παραπάνω.

Το Sportal σας παραθέτει μια πεντάδα παικτών που περιμένουμε πως θα μας εντυπωσιάσει στην φετινή Euroleague και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις πορείες των ομάδων τους.

Αρκκετά είπαμε όμως. Ας τους δούμε…

Άλεκ Πίτερς (Ολυμπιακός)

Άλεκ Πίτερς Άλεκ Πίτερς

Η φυγή του Σάσα Βεζένκοφ άνοιξε ένα μεγάλο κενό στην θέση «4» για τον Ολυμπιακό, η οποία ουσιαστικά δεν καλύφθηκε με μεταγραφή. Ο Λουκ Σίκμα που αποκτήθηκε θα είναι το δεύτερο τεσσάρι του Ολυμπιακού, ενώ μπορεί να καλύψει κενά και στη θέση του σέντερ όταν χρειαστεί. Ο παίκτης που θα ξεκινάει τα παιχνίδια όμως θα είναι ο Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός μέτρησε μόλις 4.6 πόντους πέρσι, καθώς είχε μπροστά του έναν παίκτη φαινόμενο όπως είναι ο Σάσα. Από εκεί και πέρα όμως το 41% στο τρίποντο δείχνει ότι το ταλέντο είναι εκεί. Φέτος θα παίζει πολύ, άρα περιμένουμε να αποτελέσει και την… εσωτερική μεταγραφή του Ολυμπιακού.

Αλεξάντερ Μπαλτσερόσφσκι (Παναθηναϊκός)

Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι © Intime

Ο Πολωνός σέντερ, μετά από μια μακρά θητεία στη Γκραν Κανάρια, στην οποία από πιτσιρικάς έφτασε να είναι πρωταγωνιστής. Μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται πως είναι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και της Euroleague. Ο Αταμάν είδε στο πρόσωπό του έναν παίκτη που μπορεί να του ανοίξει το γήπεδο με το σουτ (πάντα ήθελε «στρετς 5» ο Αταμάν στις ομάδες του) και εκείνος μπορεί να κάνει το ξεπέταγμα. Ευκαιρίες θα πάρει σίγουρα. Μένει να δούμε εάν θα τις εκμεταλλευτεί, πάντως δείχνει να έχει όλα τα φόντα για να το κάνει.

Γιάγκο Ντος Σάντος (Ερυθρός Αστέρας)

Γιάγκο Ντος Σάντος © FIBA

Μετά από μια πολύ καλή σεζόν στην Ουλμ, ο Βραζιλιάνος έκανε το μεγάλο βήμα για την Euroleague και τον Ερυθρό Αστέρα, μπαίνοντας όμως σε μια περιφέρεια γεμάτη σταρ, όπως ο Τεόντοσιτς, ο Νέντοβιτς και ο Νέιπιερ. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως έιναι ένα παιδί που έχει όλα τα φόντα να πετύχει. Μπορεί να έχει ύψος μόλις 1.75, όμως έχει τρομερή έφεση στο τρίποντο και είναι εξαιρετικός στη δημιουργία, με τους Σέρβους να μπορούυν να υπερηφανεύονται πως έκαναν δικό τους έναν αθλητή που έχει όλα τα φόντα να πετύχει. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 έβγαλε μάτια με την Βραζιλία. Θα το κάνει και με τον Ερυθρό Αστέρα;

Αλέκσα Αβράμοβιτς (Πατρίζαν)

Αλέξα Αβράμοβιτς © Euroleague

Ο Μαντάρ αποχώρησε, όπως και ο Έξουμ. Η Παρτίζαν όμως μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει στα χέρια της έναν παίκτη που μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι. Ο Αλέκσα Αβράμοβιτς έκανε μια τίμια χρονιά πέρσι με 6.3 ποντους και 1.6 ασίστ στ 14’ στο παρκέ, φέτος όμως περιμένουμε να δούμε ακόμα περισσότερα από τον 29χρονο. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως σε μια Σερβία γεμάτη απουσίες στην θέση «1» ο Αβράμοβιτς έδειξε εξαιρετικά στοιχεία με 11.3 πόντους και 2 ασίστ σε 17’ λεπτά κατά μέσο όρο. Ίσως να έκανε καλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τελικά που δεν φόρτωσε την περιφέρειά του.

Τάιλερ Ντόρσεϊ (Φενέρμπαχτσε)

Ντόρσεϊ - Ουόκαπ

Καλά, δεν περιμέναμε να μάθουμε τώρα πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι παικταράς. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Πέρσι, ειδικά στη σειρά με τον Ολυμπιακό, ήταν εξαιρετικός, όμως φέτος περιμένουμε κάτι ακόμα καλύτερο. Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν σκέφτηκε ποτέ το ενδεχόμενο να τον αφήσει να φύγει και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ τον 9 πόντων μέσο όρο μοιάζει σχεδόν σίγουρο ότι θα παίξει πολύ περισσότερο και θα έχει ακόμα σημαντικότερο ρόλο φέτος. Εξάλλου αν δεν ήθελε να στηριχθεί πάνω του ο Δημήτρης Ιτούδης θα τον άφηνε απλά να αποχωρήσει.

Ο Τζέιμς Γκιστ στο Sportal: «Η πιο ανταγωνιστική Euroleague όλων των εποχών - Ο Παναθηναϊκός τις καλύτερες κινήσεις»
EUROLEAGUE

11:22 - 14.09.2023

Ο Τζέιμς Γκιστ στο Sportal: «Η πιο ανταγωνιστική Euroleague όλων των εποχών - Ο Παναθηναϊκός τις καλύτερες κινήσεις»

Η νέα σεζόν της Euroleague βρίσκεται προ των πυλών και ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε στο Sportal για τις αναμνήσεις του από την διοργάνωση, τον «καυτό» ανταγωνισμό, αποθεώνει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και καταθέτει τις προβλέψεις του για τη νέα σεζόν.