Από τον Μιλουτίνοφ στον Σλούκα και τον Μίροτιτς: Οι top-10 μεταγραφές της φετινής Euroleague

Από τον Μιλουτίνοφ στον Σλούκα και τον Μίροτιτς: Οι top-10 μεταγραφές της φετινής Euroleague

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:30 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:35 - 14.09.2023

Οι κορυφαίες μετακινήσεις παικτών στο φετινό μεταγραφικό παζάρι της Euroleague!

Η Euroleague είναι προ των πυλών, με το πρώτο τζάμπολ να είναι σε λιγότερο από ένα μήνα.

Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί, καθώς έδωσαν τα χέρια με σπουδαίους παίκτες, ενώ αρκετές από αυτές δεν έχουν κλείσει ακόμα το ρόστερ τους. Έτσι περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση για κάποιους από τους συλλόγους της διοργάνωσης

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αδικήσουμε παίκτες που δεν θα αναφέρουμε εδώ. Δεν πειράζει όμως. Γιατί τώρα οι σπουδαιότερες μεταγραφές είναι συγκεκριμένες και σας παραθέτουμε τις 10 κορυφαίες.

Να τονίσουμε πως η σειρά είναι τυχαία. Πάμε λοιπόν να δούμε τις σπουδαιότερες μεταγραφικές κινήσεις από την φετινή Euroleague:

Νίκολα Μίροτιτς – Αρμάνι Μιλάνο

Νίκολα Μίροτιτς

Αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο σίριαλ του καλοκαιριού, πάμπολες ομάδες τον είχαν στο στόχαστρο, ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά, η Παρτιζάν κέρδισε την κούρσα και συμφώνησε μαζί του. Ή μήπως όχι; Εν τέλει ο ίδιος έκανε πίσω και δεν ανακοινώθηκε ποτέ, με την Αρμάνι Μιλάνο να είναι εν τέλει η ομάδα που τον έκανε δικό της.

Κώστας Σλούκας – Παναθηναϊκός

Κώστας Σλούκας και Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Η μετακίνηση από τον Ολυμπιακό στην Παναθηναϊκό ή από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολη απόφαση και εάχιστοι παίκτες έχουν τα… κάκαλα να το κάνουν. Ο Κώστας Σλούκας λοιπόν μπήκε σε αυτό το κλειστό γκρουπ. Αφού αρχικά δεν συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, βρέθηκε μια ανάσα από την Φενέρ, όμως στο τέλος ο Παναθηναϊκός τον κέρδισε, κάνοντάς τον δικό του.

Πι Τζέι Ντόζιερ - Παρτίζαν

Ο ΠιΤζέι Ντόζιερ είναι μόλις 27 ετών, όμως αποφάσισε να αφήσει το ΝΒΑ και να μετακομίσει στην Ευρώπη και συγκερκιμένα στην Σερβία για λογαριασμό της Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς. Έδωσε 121 αγώνες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχοντας 5,7 πόντους κατά μέσο όρο με τις φανέλες των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (2017-2018), Μπόστον Σέλτικς (2018-2019), Ντένβερ Νάγκετς (2019-2022 ) και Σακραμέντο Κινγκς.

Νίκολα Μιλουτίνοφ – Ολυμπιακός

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Ο σέντερ που έχει βγάλει μάτια σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο επέστρεψε στην Euroleague και τον αγαπημένο του Ολυμπιακό! Η Βίρτους ήταν η πρώτη ομάδα που τον προσέγγισε, όμως ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αν δεν μιλήσει με τους Πειραιώτες πρώτα, δεν πρόκειται να κλείσει πουθενά. Τελικά όχι μόνο το έκανε, αλλά δέχθηκε και ετήσιο μισθό 1.4 εκατομμύρια, νούμερο που μοιάζει αστείο, εάν αναλογιστούμε το επίπεδο του παίκτη.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ – Παναθηναϊκός

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ © Intime

Ο Παναθηναϊκός είχε κάνει μια πρώτη επαφή με τον Χουάντσο (αλλά και με τον αδελφό του, Ουίλι) στις αρχές του καλοκαιριού. Εν τέλει φάνηκε πως το θέμα μπαίνει στον πάγο, καθώς ο Σενγκέλια ήταν έτοιμος να αποκτηθεί. Παρόλα αυτά η Βίρτους ζήτησε πολλά και ο Παναθηναϊκός με γρήγορες κινήσεις έφερε στην Αθήνα τον… Μπο Κρουζ, ταράζοντας τα νερά σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να μην έπιασε στο ΝΒΑ, όμως στην Ευρώπη θα κάνει την διαφορά.

Φακούντο Καμπάτσο – Ρεάλ Μαδρίτης

Φακούντο Καμπάτσο © Intime

Ο Φακούντο Καμπάτσο έμοιαζε κοντά στον Παναθηναϊκό μετά την θητεία του στον Ερυθρό Αστέρα, όμως εν τέλει διάλεξε ένα περιβάλλον που ξέρει και αγαπά. Αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης. Με αυτό τον τρόπο η πρωταθλήτρια Ευρώπης απέκτησε έναν γκαρντ τοπ επιπέδου και έδωσε ακόμα μεγαλύτερο βάθος στην περιφέρειά της. Ο δις πρωταθλητης Ευρώπης με την Ρεάλ δεν έπιασε στο NBA, όμως αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την αξία του, καθώς στο επίπεδο της Euroleague είναι παίκτης που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει.

Ουίλι Ερνανγκόμεθ – Μπαρτσελόνα

Ο Βίλι Ερνανγκόμεθ

Ο MVP του Ευρωμπάσκετ 2022 επιστρέφει στην Ευρώπη! Ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ απέρριψε τον Παναθηναϊκό και επέλεξε την Ισπανία και την Βαρκελώνη, με την Μπαρτσελόνα να αποκτά έτσι έναν σέντερ που αποτελεί τεράστιο σημείο αναφοράς μέσα στην ρακέτα και μπορεί να ξεχωρίσει. Στο NBA αγωνίστηκε για τους Νιου Γιορκ Νικς, τους Σάρλοτ Χόρνετς και Νιου Όρλεαν Πέλικανς, έχοντας 7.3 πόντους κατά μέσο όρο. Πλέον ετοιμάζεται για την μεγάλη του επιστροφή στην Euroleague, υπογράφοντας σε μια ομάδα που θέλει να κάνει ρισταρτ και θα στηριχθεί πάνω του για αυτό.

Κέμπα Ουόκερ – Μονακό

Κέμπα Ουόκερ © Monaco

Αν έλεγε κάποιος πριν από λίγα χρόνια πως ο Κέμπα Ουόκερ θα παίξει στην Euroleague θα τον έλεγαν τρελό. Παρόλα αυτά οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να μείνει στο τοπ επίπεδο του ΝΒΑ και μέσα από την Μονακό θέλει να κάνει μια νέα αρχή. Δίπλα στους Μάικ Τζέιμς, Έλι Οκόμπο και Τζόρνταν Λόιντ, ο Κέμπα Ουόκερ θα δημιουργήσει μια περιφερειακή γραμμή που τρομάζει και τους πιο θαραλαίους, Μένει να δούμε όμως την κατάστασή του. Στα 750 ματς του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μέτρησε περίπου 19 πόντους κατά μέσο όρο και εάν είναι στο 100% η Μονακό μοιάζει με τεράστιο φαβορί για τον τίτλο.

Μίλος Τεόντοσιτς – Ερυθρός Αστέρας

Μίλος Τεόντοσιτς kkcrvenazvezda

Το καλοκαίρι του 2022 ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να κάνει δικό του τον Μίλος Τεόντοσιτς, χωρίς όμως επιτυχία. Με το συμβόλαιό του με την Βίρτους να ολοκληρώνεται όμως, ο σπουδαίος Σέρβος γκαρντ έπιστρέψει μετά από 16 χρόνια στην χώρα του για να οδηγήσει τους Ερυθρόλευκους σε κάτι καλό. Έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και εσχάτως στην Βίρτους Μπολόνια, ενώ στο ΝΒΑ αγωνίστηκε για τους Λος Άντζελες Κλίπερς.

Τζαμπάρι Πάρκερ – Μπαρτσελόνα

Οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν ποτέ να φτάσει το πραγματικό του ποτένσιαλ. Παρόλα αυτά, έπαιξε σε 310 ματς του NBA με περίπου 14 πόντους ανά αγώνα. Η Μπαρτσελόνα βέβαια δεν είναι… χαζή και τον ξετίναξε στις εξετάσεις πριν τον αποκτήσει, καθώς μιλάμε για έναν παίκτη που έχει δώσει μόλις 25 ματς σε 2 χρόνια. Εκείνος τις πέρασε και εάν είναι στο 100%, τότε η Μπαρτσελόνα έπιασε… λαχείο με την περίπτωση του έμπειρου φόργουορντ. Μπακς, Μπουλς, Ουίζαρντς, Χοκς, Κινγκς και Σέλτικς ήταν οι σταθμοί του στο NBA από το 2014 μέχρι πρότινος.

Ο Ντε Κολό και ο Σλούκας που θα προσπεράσουν τον Σπανούλη κι άλλες ιστορικές στατιστικές λεπτομέρειες
EUROLEAGUE

11:26 - 14.09.2023

Ο Ντε Κολό και ο Σλούκας που θα προσπεράσουν τον Σπανούλη κι άλλες ιστορικές στατιστικές λεπτομέρειες

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague είναι ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά για πόσο ακόμα; Ο Νάντο Ντε Κολό κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν αναμένεται να τον περάσει, όπως και ο Κώστας Σλούκας στην κατηγορία των ασίστ - Ο Μάικ Τζέιμς καταδιώκει τον Ναβάρο, το ίδιο και τρεις συμπατριώτες του από τη Ρεάλ Μαδρίτης.