Πέιτζ Σπίρανακ: H εντυπωσιακή γκόλφερ που ηττήθηκε από το στρες ως αθλήτρια αλλά το νίκησε ως προπονήτρια

η Πέιτζ Σπίρανακ

i

© instagram.com/_paige.renee

Πέιτζ Σπίρανακ: H εντυπωσιακή γκόλφερ που ηττήθηκε από το στρες ως αθλήτρια αλλά το νίκησε ως προπονήτρια

Πάνος Μαλακτάρης • 16:05 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Η ψυχική υγεία είναι πάνω από όλα, κάτι που βίωσε σε έντονο βαθμό η 29χρονη πρώην παίκτρια και νυν προπονήτρια και ινφλουένσερ

Γεννημένη στο Κολοράντο, η Πέιτζ Σπίρανακ ξεκίνησε να ασχολείται με τη γυμναστική σε πολύ μικρή ηλικία. Στα 12 της μόλις χρόνια διαπίστωσε πως είχε κλίση στο γκολφ, και έκτοτε αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι στο ευγενές αυτό σπορ. Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα ταλαντούχα, φτάνοντας έτσι στην κρίσιμη ηλικιακή καμπή των 18 ετών να πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ως επαγγελματίας παίκτρια ή θα πάει σε κάποιο κολλέγιο. Αποφάσισε το πρώτο. 

Αϊλίν Χνάτιουκ: Η εντυπωσιακή ρεπόρτερ του NFL που κάνει τους φιλάθλους των άλλων ομάδων να «αλλαξοπιστούν»
ΣΠΟΡ

14:27 - 03.03.2023

Αϊλίν Χνάτιουκ: Η εντυπωσιακή ρεπόρτερ του NFL που κάνει τους φιλάθλους των άλλων ομάδων να «αλλαξοπιστούν»

Η δημοφιλία της ρεπόρτερ των Νιου Ορλίνς Σεντς έχει ανέβει κατακόρυφα, μαζί με τον αριθμό των φιλάθλων που ζητούν από εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα να την προσθέσουν στο δυναμικό τους

«Από την πρώτη μπαλιά που έριξα, αφοσιώθηκα με όλο μου το είναι στο να γίνω επαγγελματίας γκόλφερ. Προπονήσεις καθημερινά, όλη μέρα. Ήταν ο μοναδικός μου στόχος». Ωστόσο σε εκείνη την κρίσιμη καμπή, άρχισε η μάχη μέσα της. Δεν έπιανε τους στόχους που είχε θέσει, πότε η ίδια και πότε ο περίγυρός της, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι πρώτες «στενές επαφές» με το στρες. Ένας αντίπαλος που κανένας αθλητής και αθλήτρια δε θέλει να έχει απέναντί του. Αλλά που δε ρωτά και έρχεται απρόσκλητος. 

Η οικογένειά της συνήθιζε να της λέει πως αν είναι πλήρως αφοσιωμένη θα πετύχει όλους τους στόχους της. Μια πρώτη έμμεση πίεση θα έλεγε κανείς. Ήταν παράλληλα η περίοδος που στράφηκε σιγά σιγά στα κοινωνικά δίκτυα, παράλληλα με την απασχόλησή της ως βοηθός προπονητή γκολφ στο κολλέγιο. «Έδινα πολύ μεγάλο αγώνα», θυμάται. «Είχα εξαντληθεί από το γεγονός πως είχα αφιερώσει όλο μου το είναι σε κάτι και δεν έβλεπα αποτέλεσμα. Το γκολφ είναι ξέρετε ένα άθλημα στο οποίο μπορεί να τρως σωστά, να γυμνάζεσαι πολύ, να προπονείσαι ατελείωτες ώρες και πάλι να μη πετυχαίνεις τους στόχους σου. Αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσα να το δεχτώ και να το καταλάβω, ήταν πολύ δύσκολο», συμπλήρωσε. 

Ένα χρόνο άντεξε η προσπάθειά της να ακολουθήσει την ζωή της επαγγελματίας γκόλφερ. Ήταν δυστυχώς ήδη ψυχικά εξαντλημένη. Το γκολφ είναι όντως ένα άθλημα στο οποίο πολύ πιο συχνά έρχεσαι αντιμέτωπος με την αποτυχία παρά με την επιτυχία. Ο περίγυρός της είχε ήδη αρχίσει να της λέει να αποσυρθεί, να σταματήσει, πως δεν ήταν και τόσο καλή τελικά. Όλο αυτό μαζί με τη χρόνια πίεση για επιτυχία, την έφτασαν στα όριά της. Η συνέχεια έδειξε, τόσο στην ίδια όσο και στους σχεδόν 4 εκατομμύρια followers της στο instagram, πως η αλλαγή είναι εφικτή, και πολλές φορές είναι και λυτρωτική. 

Παράλληλα λοιπόν με την πολύ όμορφη και εντυπωσιακή παρουσία της, η οποία σαφώς έχει προσελκύσει αρκετό κόσμο στο να την ακολουθεί, παραμένει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη δασκάλα/προπονήτρια γκολφ. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει δε: «Είχα φτάσει σε ένα σημείο όπου απλά σταμάτησα να με νοιάζει. Ήθελα απλώς να έχω περισσότερη κοινωνική ζωή, αυτό με ένοιαζε. Να διασκεδάζω. Είχα κουραστεί πολύ να αφιερώνω όλη μου τη ζωή και την ενέργεια σε κάτι και να μη παίρνω το αποτέλεσμα που ήθελα. Σταδιακά έχασα τη διάθεσή μου για γκολφ»

Έτσι η Πέιτζ κατάφερε -παρόλο που απεσύρθη από τα golf courts- να παραμείνει μια αναγνωρίσιμη φιγούρα και προσωπικότητα στο χώρο, δείχνοντας και σε νέα παιδιά αυτό που αναφέραμε και νωρίτερα: Η αλλαγή είναι ενίοτε δύσκολη, μα δε πρέπει να τρομάζει. Όταν όλα τα σημάδια μας δείχνουν προς μια κατεύθυνση, καλό είναι να τα φιλτράρουμε και να τα ακολουθούμε.