Πελεκούδας: «Είναι απαραίτητη η ψυχολογική παρακολούθηση του εαυτού σου»

Παναγιώτης Πελεκούδας

i

© ΠΑΣΑΠ

Πελεκούδας: «Είναι απαραίτητη η ψυχολογική παρακολούθηση του εαυτού σου»

Sportal newsroom 22:15 - 28.02.2023

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας μίλησε στο podcast του ΠΑΣΑΠ για το πώς ασχολήθηκε με το βόλεϊ, τη ζωή του μετά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας αλλά και τον ρόλο της ψυχικής υγείας.

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας φιλοξενήθηκε στο podcast του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών. Ο διεθνής κεντρικός και γενικός γραμματέας του συνδέσμου μίλησε στο τρίτο επεισόδιο της σειράς «Volley Talks», που επιμελείται ο υπεύθυνος γραφείου τύπου του Συνδέσμου, Μάριος Μάντζος.

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας διηγείται το ταξίδι από τις αλάνες της Πάτρας, μιλάει για τη ζωή του επαγγελματία αθλητή αλλά και τη λεπτή γραμμή μεταξύ επαγγέλματος και χόμπι. Ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΑΠ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον σπουδαίο και απαραίτητο ρόλο της ψυχικής υγείας και της παρακολούθησής της (και) στον αθλητισμό.

«Δεν κατάλαβα ποτέ πώς από παιδί έφτασα να γίνω επαγγελματίας. Υπήρξα μόνο αθλητής και ήμουν μονόπλευρος. Όταν το διαπίστωσα, πήρα την απόφαση να το λύσω, διότι ζεις σε μία φούσκα και, όταν αυτή τελειώσει, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Μέσα στον επαγγελματισμό, χάνεις τον εαυτό σου. Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν μία αλλαγή οπτικής στη ζωή τους και μία στοχευμένη παρακολούθηση του εαυτού τους», σημειώνει ο Παναγιώτης Πελεκούδας.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΑΠ επανασυστήνεται στο φίλαθλο κοινό.