Πρόκριση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος για τον Πετρούνια (vid)

Λευτέρης Πετρούνιας

i

© Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία

Πρόκριση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος για τον Πετρούνια (vid)

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:11 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 30.09.2023

Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Αμβέρσας.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε το καθήκον του στον προκριματικό των κρίκων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας. Ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων αγωνίστηκε στον δεύτερο προκριματικό όμιλο και έλαβε 14,900 βαθμούς. Ο βαθμός δυσκολίας του προγράμματος του Πετρούνια είναι 6,3 κάτι που ενδεχομένως θα αλλάξει στον τελικό.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι στην πρώτη θέση των προκριματικών και δύσκολα θα χάσει την πρόκριση. Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας δίνει πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ένας αθλητής σε κάθε όργανο (ο νικητής του χρυσού μεταλλίου ή εναλλακτικά ο πρώτος επιλαχών, εφόσον ο κορυφαίος του τελικού έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση από την ομαδική κατάταξη ή από το σύνθετο ατομικό) θα κερδίσει το εισιτήριο για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Πετρούνιας: «Η οικογένειά μου έχει εισιτήρια για τον τελικό στο παγκόσμιο, ελπίζω πως θα είμαι εκεί»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας των κρίκων μίλησε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης πριν λίγες ημέρες και δήλωσε έτοιμος για τον προκριματικό αγώνα.

«Έκανα πολύ καλή δουλειά (σ.σ. στην επίσημη προπόνηση), είμαι χαρούμενος και ανυπομονώ», δήλωσε αρχικά ο Ολυμπιονίκης των κρίκων.

Έπειτα, ρωτήθηκε για την οικογένειά του με την Βασιλική Μιλλούση αλλά και για το αν θα βρίσκονται στην αρένα να τον παρακολουθήσουν: «Τα κορίτσια μεγαλώνουν, είμαι ερωτευμένος μαζί τους. Δουλεύουμε αρκετά με την Βασιλική, τώρα είναι υποψήφια και στις εκλογές για Περιφερειακή Σύμβουλος. Ανοίγουμε έναν δεύτερο σύλλογο, είμαστε όλη μέρα με τα παιδιά και τα έχουμε μαζί μας παντού. Είναι μία πολυάσχολη, τρελή ζωή αλλά την αγαπώ.

Έχουν κλείσει εισιτήρια για τον τελικό, ελπίζω να είμαι κι εγώ εκεί. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ αλλιώς θα είναι ένα χαμένο ταξίδι», διευκρίνισε ο Έλληνας αθλητής.