Ο Πετρούνιας υποκλίθηκε στον αντίπαλο που του στέρησε το χρυσό μετάλλιο: «Γίνομαι καλύτερος βλέποντας πόσο καλός είναι!»

Ο Πετρούνιας υποκλίθηκε στον αντίπαλο που του στέρησε το χρυσό μετάλλιο: «Γίνομαι καλύτερος βλέποντας πόσο καλός είναι!»

Sportal newsroom 10:33 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 08.10.2023

Σε μία μεγαλειώδη στιγμή, ο Λευτέρης Πετρούνιας αποθέωσε τον Λιου Γιανγκ, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε σπουδαία εμφάνιση στον τελικό των κρίκων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας. Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο εξασφαλίζοντας, παράλληλα, την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ο Κινέζος Λιου Γιανγκ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Σε μία ιδιαίτερη στιγμή, ο Λευτέρης Πετρούνιας αποθέωσε τον αντίπαλό του. Όπως είπε ο Έλληνας πρωταθλητής, βλέποντάς τον γίνεται καλύτερος.

«Αγωνιζόμαστε μαζί από το 2015. Κάθε φορά είμαστε στο βάθρο. Μία φορά θα είμαι εγώ πρώτος, εκείνος δεύτερος και ο Γιου Χάο τρίτος. Την επόμενη φορά, θα γίνει το αντίθετο. Είναι τρελό! Αυτό που με κάνει τόσο καλό είναι ότι βλέπω πόσο καλός είναι, που είναι κάτι σημαντικό. Αυτό είναι το πνεύμα των σπορ», ανέφερε ο Λευτέρης Πετρούνιας στο σχετικό βίντεο που ανέβηκε στον λογαριασμό των Ολυμπιακών αγώνων στο twitter.

Ράφτης: «Πραγματικός μαχητής ο Λευτέρης Πετρούνιας»

Ο Δημήτρης Ράφτης, προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο αθλητής του είναι μαχητής. Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων.

«Η ένταση σ’ αυτόν τον αγώνα ήταν τρομακτική επειδή οι απαιτήσεις ήταν πολύ μεγάλες. Δεν θα μπορούσα όμως να περιμένω διαφορετική αντίδραση από τον αθλητή μου, που έδειξε ξανά ότι είναι πραγματικός μαχητής. Κάναμε τη δουλειά μας, πήραμε το μετάλλιο και την πρόκριση που θέλαμε. Μας κέρδισε ο Γιανγκ Λιου επειδή το τελευταίο αιώρημα του Λευτέρη δεν ήταν πολύ καλό και δώσαμε αφορμή στους κριτές να χαμηλώσουν τον βαθμό της εκτέλεσής του. Πέρα από αυτό, πάντως, ήταν εξαιρετικός. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, αλλά φάνηκε ότι έχουμε δυναμική να κερδίσουμε τον Κινέζο την επόμενη φορά. Για όλα αυτά που πετύχαμε εδώ, είμαστε ευτυχισμένοι!», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Ράφτης.

«Η εξασφάλιση της πρόκρισης μας επιτρέπει να ηρεμήσουμε. Θα έχουμε σχεδόν έναν χρόνο για να προετοιμαστούμε όπως θέλουμε. Είναι κάτι που μας είχε λείψει από το 2018 μέχρι πέρσι, επειδή κάθε φορά κατεβαίναμε στους αγώνες είτε με προβλήματα τραυματισμών είτε σε φάση αποκατάστασης από χειρουργική επέμβαση. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, του χρόνου θα δούμε τον πραγματικό Λευτέρη, αυτόν του πρώτου παγκόσμιου τίτλου», σχολίασε ο Έλληνας προπονητής τονίζοντας ότι πλέον υπάρχει χρόνος να σχεδιαστεί το πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια.