Μεγάλη νίκη για το Περιστέρι, πρόκριση για τον Απόλλωνα
i

© Intime

Μεγάλη νίκη για το Περιστέρι, πρόκριση για τον Απόλλωνα

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:25 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:11 - 23.09.2023

Σπουδαία νίκη πήρε το Περιστέρι που επιβλήθηκε με 14-13 της Τεράσα για τον όγδοο προκριματικό όμιλο του Euro Cup.

Γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους ομίλους του Euro Cup μπήκε το Περιστέρι. Η ομάδα των δυτικών προαστίων επιβλήθηκε με 14-13 της Τεράσα στον όγδοο προκριματικό όμιλο και κόντρα στην Πρίμορατς Κότορ θα διεκδικήσει το εισιτήριο.

Η ομάδα του Κώστα Λούδη μπήκε ιδανικά στο ματς και προηγήθηκε με 3-0 με δύο τέρματα του Χρυσοσπάθη και ένα γκολ του Φώσκολου. Η Τεράσα μείωσε σε 3-1 με τον Πέρικας αλλά η ομάδα των δυτικών προαστίων έκανε το 4-1 με τον Χρυσοσπάθη. Σε εκείνο το σημείο οι Ισπανοί πέτυχαν τρία διαδοχικά γκολ για το 4-4 της πρώτης περιόδου.

Το Περιστέρι είχε απάντηση σε κάθε προβάδισμα της Τεράσα στο δεύτερο οκτάλεπτο. Ο Φώσκολος έκανε το 8-6 στο φινάλε της δεύτερης περιόδου ενώ και η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τέρμα του Χρυσοσπάθη για το 9-6. Οι Ισπανοί μείωσαν στο γκολ για το 9-8 με τον Κουάκος. Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε η υπόλοιπη αναμέτρηση με το Περιστέρι να διατηρεί ένα προβάδισμα και να φτάνει στη νίκη. Επτά τέρματα πέτυχε ο Χρυσοσπάθης.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΤΕΡΑΣΑ 14-13 

Οκτάλεπτα: 4-4, 4-2, 4-4, 2-3. 

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Αναγνώστου, Άτζιτς 1, Τοράκης, Πρέκας, Μπεριστιάνος, Κουκουμάκης, Μπιτσάκος Χ., Καρούντζος 2, Φώσκολος 4, Χρυσοσπάθης 7, Παπαδημητρίου, Μπιτσάκος Αν., Χόλαντ.

Σπουδαία πρόκριση για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Απόλλων Σμύρνης προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του Euro Cup. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη επιβλήθηκε με 19-11 της Πότσδαμ και με δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις εξασφάλισε το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο Απόλλων, μετά τη νίκη του επί της Μλάντοστ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη γερμανική ομάδα. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη πήρε τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα και έφτασε σε μία άνετη νίκη.

Ο Απόλλων θα αγωνιστεί την Κυριακή με την Μπαρτσελόνα για την πρωτιά του ομίλου. Από τέσσερα γκολ σημείωσαν ο Αλαμάνος και ο Τσαχειλίδης.

ΠΟΤΣΔΑΜ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 11-19

Οκτάλεπτα: 2-5, 3-6, 1-5, 5-3.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 4, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας 1, Τρούλος 2, Δίπλαρος 1, Σουσιασβίλι 3, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 1, Τσαχειλίδης 4, Τόττης, Καβουσανός.

Ζορίζουν τα πράγματα για τον Πανιώνιο

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε με 15-12 από τη Χόνβεντ για τον πέμπτο προκριματικό όμιλο του Euro Cup. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, που είναι και οικοδέσποινα του ομίλου, θέλει μόνο νίκη κόντρα στην Όρβοσι για να πάρει την πρόκριση στη φάση των ομίλων.

Ο Πανιώνιος αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι αδερφοί Εκλέρ, που πέτυχαν συνολικά δέκα γκολ, πλήγωσαν την ομάδα του Κώστα Δήμου. Η ομάδα από την Ουγγαρία προηγήθηκε με 6-2 αλλά ο Πανιώνιος ισοφάρισε 9-9 αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα.

Ο Γκιουβέτσης πέτυχε πέντε γκολ.

ΧΟΝΒΕΝΤ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 15-12

Οκτάλεπτα: 4-1, 3-4, 2-4, 6-3

Σκόρερ για τον Πανιώνιο: Γκιουβέτσης 5, Γούνας 3, Ουκρόπινα 2, Κοπελιάδης 1, Καλαϊτζής 1.