Στη «μάχη» του πρώτου προκριματικού του Champions League ο Απόλλων Σμύρνης
i

© Απόλλων Σμύρνης

Στη «μάχη» του πρώτου προκριματικού του Champions League ο Απόλλων Σμύρνης

Στο Αννόβερο βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης ο Απόλλων Σμύρνης που θα αγωνιστεί στον πρώτο προκριματικό όμιλο του Champions League πόλο ανδρών.

Ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία έχει ο Απόλλων Σμύρνης. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη θα αγωνιστεί στον πρώτο προκριματικό όμιλο του Champions League πόλο ανδρών μαζί με το Αννόβερο, που διοργανώνει του αγώνες, τη Χόνβεντ, τον Ερυθρό Αστέρα και την Μπαρτσελόνα.

Θυμίζουμε ότι ο Απόλλων Σμύρνης την περασμένη σεζόν κατέκτησε το Challenger Cup. Η πρόκριση στην τελική φάση του Champions League έχει γίνει πολύ δύσκολη αφού μόνο η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη σε κάθε όμιλο θα συμμετάσχει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν ένας αγώνας ολοκληρωθεί ισόπαλος τότε οδηγείται στα πέναλτι με τον νικητή να παίρνει δύο βαθμούς και τον ηττημένο έναν. Μεγάλο πλήγμα για την ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη είναι η απουσία του Μανώλη Σολανάκη. Ο φουνταριστός και αρχηγός της ομάδας υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στα πλευρά και δεν θα αγωνιστεί, ωστόσο ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή.

Την αποστολή αποτελούν ο προπονητής Νίκος Δεληγιάννης, ο συνεργάτης του βοηθός προπονητής, Δημήτρης Μιτελούδης και οι αθλητές Στέφανος Γαλανόπουλος, Αλέξανδρος Αλαμάνος, Νίκολα Μπογκντάνοβιτς, Κωνσταντίνος Μόκκας, Μπάμπης Τρούλος, Μιχάλης Δίπλαρος, Νίκα Σουσιασβίλι, Κωνσταντίνος Χονδροκούκης, Άγγελος Γωνιωτάκης, Νίκος Γαρδίκας, Μανώλης Τσαχειλίδης, Μανώλης Σολανάκης (αρχηγός), Βασίλης Καβουσανός, Γιάννης Τόττης. Την ομάδα συνοδεύει ως αρχηγός αποστολής ο έφορος του ανδρικού τμήματος, Γιώργος Αγγελάκης.

Ο Νίκα Σουσιασβίλι μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Απόλλωνα πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Γερμανία.

«Την Παρασκευή ξεκινάμε τον προκριματικό και πιστεύω ότι ο τρόπος που προπονούμαστε και προετοιμαζόμαστε τακτικά για τους αγώνες θα μας βρει έτοιμους, όσο μπορούμε για τόσο σύντομα στη σεζόν. Πιστεύω στην ομάδα μας, νομίζω ότι έχουμε τις πιθανότητές μας, αλλά γνωρίζω και ότι οι αντίπαλοί μας είναι επίσης καλές ομάδες. Οπότε θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι αναμετρήσεις για τους φιλάθλους και ελπίζω ότι θα δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα νικήσουμε τα παιχνίδια», δήλωσε αρχικά ο 24χρονος διεθνής Γεωργιανός.

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Απόλλωνα, ο Σουσιασβίλι σημείωσε: «Πολλή προπόνηση και αφοσίωση. Βλέπω επαγγελματισμό μέχρι το τέλος. Ο τρόπος που ο προπονητής δουλεύει και πως η ομάδα ακολουθεί. Μου αρέσει πολύ. Επίσης τα παιδιά με υποδέχτηκαν καταπληκτικά και ένιωσα σαν το σπίτι μου από την πρώτη μέρα. Οι εντυπώσεις μου είναι οι καλύτερες και ελπίζω αυτό να βγει και στους αγώνες.

Πιστεύω ότι ο Απόλλων έχει όλες τις ικανότητες να είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτός είναι ο προσωπικός μου στόχος και ξέρω ότι όλοι έχουν τον ίδιο στόχο. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον και μπορούμε να το κάνουμε (σ.σ. πρόκριση), αλλά θα είναι πολύ δύσκολο».

Οι αγώνες του Απόλλωνα στον πρώτο προκριματικό όμιλο του Champions League

  • Αννόβερο - Απόλλων Σμύρνης
  • Ερυθρός Αστέρας - Απόλλων Σμύρνης
  • Απόλλων Σμύρνης - Χόνβεντ
  • Μπαρτσελόνα - Απόλλων Σμύρνης