Έξαλλος ο Μεντβέντεφ στο US Open: «Όταν πεθάνει κάποιος εδώ, θα δείτε» (vid)
i

© Photo by Mike Stobe/Getty Images

Έξαλλος ο Μεντβέντεφ στο US Open: «Όταν πεθάνει κάποιος εδώ, θα δείτε» (vid)

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:30 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:34 - 07.09.2023

Οι δύσκολες συνθήκες υγρασίας και ζέστης στη Νέα Υόρκη έκαναν έξαλλο τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον αγώνα του με τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος ήταν ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια του προημιτελικού του US Open με αντίπαλο τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης επιβλήθηκε με 6-4, 6-3, 6-4 του συμπατριώτη του και προκρίθηκε στην τετράδα του τουρνουά.

Ωστόσο, ο Μεντβέντεφ έκανε σοβαρά παράπονα για την κατάσταση που επικρατούσε. Ο Ρώσος τενίστας, νικητής του US Open το 2021 φάνηκε να δυσκολεύεται να αναπνεύσει.

«Ένας παίκτης θα πεθάνει και θα το δείτε», είπε στην κάμερα κατά τη διάρκεια του προημιτελικού αγώνα. Την ίδια ώρα, ο τηλεοπτικός φακός τον έπιασε να να βάζει στο κεφάλι του παγωμένες πετσέτες και να ζητά από υπεύθυνο δύο μπουκαλάκια παγωμένο νερό.

Όμως η κατάσταση δεν σταμάτησε εκεί. Ο Μεντβέντεφ εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου του αγώνα με εγκαύματα στο πρόσωπο. «Δεν είναι από τον ήλιο, αλλά από τις συνθήκες που επικράτησαν», σημείωσε ο Νο.3 τενίστας του κόσμου.

«Με αυτές τις συνθήκες υποφέραμε και εγώ και ο αντίπαλός μου. Ήταν πολύ δύσκολο και για τους δυο μας. Μετά το τέλος του πρώτου σετ πραγματικά δεν μπορούσα να εστιάσω στο μπαλάκι. Έπαιζα με το ένστικτο. Και οι δυο μας είμαστε πολύ κουρασμένοι», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στη συνέντευξη τύπου.

Ο Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο υπερασπιστής του τίτλου νίκησε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-3, 6-2, 6-4. Στον άλλον ημιτελικό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παίξει κόντρα στη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, Μπεν Σέλτον. Ο Σέρβος κυνηγάει στη Νέα Υόρκη τον 24ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.