Το πρόγραμμα των Εθνικών ομάδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
i

© Intime

Το πρόγραμμα των Εθνικών ομάδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Sportal newsroom 19:52 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:43 - 02.01.2024

Τις ακριβείς μέρες και ώρες των αγώνων τους στη φάση των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έμαθαν οι εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών.

Η αντίστροφη μέτρηση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο έχει ξεκινήσει. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου η Εθνική πόλο ανδρών και η Εθνική πόλο γυναικών θα ριχτούν στη μάχη της διάκρισης στη διοργάνωσης της Κροατίας και της Ολλανδίας αντίστοιχα.

Ο δεύτερος όμιλος, όπου έχει κληρωθεί η Εθνική πόλο ανδρών, θα φιλοξενηθεί στο Ζάγκρεμπ, όπως και ο τρίτος. Στο Ντουμπρόβνικ θα γίνουν οι αγώνες του πρώτου και του τέταρτου ομίλου.

Το πρόγραμμα της Εθνικής πόλο ανδρών (τοπικές ώρες)

4 Ιανουαρίου (19.00): Ουγγαρία - ΕΛΛΑΔΑ

6 Ιανουαρίου (19.00): ΕΛΛΑΔΑ - Ιταλία

8 Ιανουαρίου (17.00): Γεωργία - ΕΛΛΑΔΑ

Οι υπόλοιποι όμιλοι

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Μαυροβούνιο, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Σερβία, Γερμανία, Ισραήλ, Μάλτα

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Σλοβακία, Ολλανδία, Σλοβενία, Ρουμανία

Οι αγώνες στη διοργάνωση των γυναικών θα γίνουν στο Αϊντχόφεν. Θυμίζουμε ότι η Εθνική πόλο γυναικών κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο.

Το πρόγραμμα της Εθνικής πόλο γυναικών (τοπικές ώρες)

5 Ιανουαρίου (20.30): Ουγγαρία - ΕΛΛΑΔΑ

6 Ιανουαρίου (16.00): ΕΛΛΑΔΑ - Κροατία

7 Ιανουαρίου (18.30): Ολλανδία - ΕΛΛΑΔΑ

Οι υπόλοιποι όμιλοι

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Ισραήλ, Γαλλία, Ιταλία

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ρουμανία, Σερβία, Τσεχία, Τουρκία

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Σλοβακία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία

Το φορμάτ της διοργάνωσης

Η διοργάνωση είναι ιστορική. Είναι η πρώτη φορά που το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα γίνει σε δύο divisions και περιλαμβάνει 16 ομάδες.

Τόσο στο τουρνουά των ανδρών όσο και σε αυτό των γυναικών, οι δύο πρώτες ομάδες των δύο ισχυρών ομίλων (Α', Β') εξασφαλίζουν την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Οι υπόλοιπες θα δώσουν αγώνες νοκ άουτ αγώνες με αντίπαλο ομάδα που θα έχει τερματίσει πρώτη ή δεύτερη στους ομίλους της β΄ κατηγορίας (Γ΄ και Δ΄).

Ο καφές που έφερε την… παρεξήγηση: Για ποιον ήταν τελικά το μήνυμα του Ολυμπιακού το οποίο σχολίασε ο Γιαννακόπουλος
EUROLEAGUE

17:48 - 28.11.2023

Ο καφές που έφερε την… παρεξήγηση: Για ποιον ήταν τελικά το μήνυμα του Ολυμπιακού το οποίο σχολίασε ο Γιαννακόπουλος

Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Φιλίπ Πετρούσεφ και ειδικότερα η χρήση του καφέ. Ήταν, όμως, πραγματικά ένα «καρφί» προς τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός;

Η παρουσία της Σερβίας σε όμιλο της β' κατηγορίας (είχε τερματίσει ένατη στο προηγούμενο ευρωπαϊκό) την καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη αντίπαλο για οποιαδήποτε ομάδα την αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δίνει ένα Ολυμπιακό εισιτήριο.

Σημειώνεται, ότι από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα η Ελλάδα και η Ουγγαρία πήραν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Στις γυναίκες, η Ολλανδία και η Ισπανία εξασφάλισαν Ολυμπιακό εισιτήριο.