Το «Πετρούσεφ εναντίον Λεσόρ» που κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα! (vid)

Το «Πετρούσεφ εναντίον Λεσόρ» που κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα! (vid)

Sportal newsroom 17:15 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:55 - 28.11.2023

Μία αναμέτρηση της Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα έγινε ροντέο. Πώς ο Ματίας Λεσόρ και ο Φίλιπ Πετρούσεφ σημάδεψαν εκείνο το ματς.

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ είναι πιο πρόσφατη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέρβου ψηλού, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.  Αυτό που περιμένουν άπαντες είναι οι κόντρες του 23χρονου Σέρβου με τον Ματίας Λεσόρ.

Ο Πετρούσεφ και ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού ήταν αντίπαλοι την περασμένη σεζόν αφού αγωνίζονταν στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν αντίστοιχα. Οι παίκτες τέθηκαν αντιμέτωποι 9 φορές την περασμένη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Στις 13 Μαρτίου, η Παρτίζαν υποδέχθηκε τον Ερυθρό Αστέρα για την ABA Liga. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς νίκησε με 92-81 και εξασφάλισε κατά μεγάλο βαθμό την πρωτιά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Ωστόσο, το ματς σημαδεύτηκε από τη μεγάλη κόντρα του Λεσόρ με τον Πετρούσεφ που κατέληξε στο... αστυνομικό τμήμα.

Πιο συγκεκριμένα, σε μία φάση του ματς, ο νυν σέντερ του Παναθηναϊκού είχε πέσει στο παρκέ μετά από ένα σκριν του Πετρούσεφ. Ο Ζακ ΛεΝτέι έσπευσε να σβήσει την όποια φωτιά πήγε να ανάψει. Ωστόσο, ο Λέσορ το κράτησε... μανιάτικο στον Πετρούσεφ.

Ο Γάλλος σέντερ, μετά το τέλος του αγώνα, επιτέθηκε στον παίκτη του Ερυθρού Αστέρα. Ο Λεσόρ έσπρωξε τον Πετρούσεφ με πολλή δύναμη και του έριξε γροθιά στο πρόσωπο. Αμέσως, παρενέβησαν οι παίκτες των δύο ομάδων αλλά και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, προκειμένου να ηρεμήσει τον Γάλλο σέντερ.

Ο Λεσόρ τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών από την Αδριατική Λίγκα και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Ο Γάλλος σέντερ ζήτησε δημόσια συγγνώμη ενώ σύμφωνα με τη Mozzart Sport, ο Πετρούσεφ οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και μήνυσε τον Λεσόρ για βιαιοπραγία.