Τι συμβολίζει η χειρονομία του Πετρούσεφ με τα τρία υψωμένα δάχτυλα

Φιλίπ Πετρούσεφ

Τι συμβολίζει η χειρονομία του Πετρούσεφ με τα τρία υψωμένα δάχτυλα

Sportal newsroom 11:22 - 28.11.2023

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ έφτασε στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Ολυμπιακού, με μια χειρονομία του, κατά την άφιξή του στην χώρα μας να τραβάει τα βλέμματα.

Το πρωί της Τρίτης ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στην Ελλάδα τον Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος έφτασε με πτήση από τις ΗΠΑ, για να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό με τους νέους συμπαίκτες του και τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Σέρβος σέντερ, έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με Φιλαδέλφεια 76ερς και Σακραμέντο Κινγκς, όπου δεν κατάφερε να βρει το ρόλο και τον χώρο που επιθυμούσε, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη, για λογαριασμό του Ολυμπιακού, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια από τις διεκδικήτριες ομάδες της Euroleague.

Ο 24χρονος άσος κατά την άφιξή του ήταν ευδιάθετος και στις πρώτες φωτογραφίες του στη χώρα μας, στην άφιξή του, προχώρησε σε μια κίνηση που συνηθίζεται στη χώρα του. Για την ακρίβεια, ύψωσε τα τρία δάχτυλα του δεξιού χεριού του.

Τι συμβολίζει όμως η κίνηση αυτή; Πρόκειται για μια κίνηση που αποτελεί χαιρετισμό στη χώρα του, την Σερβία και αρχικά εξέφραζε την Αγία Τριάδα, ενώ πλέον αποτελεί σύμβολο της Σερβικής Ορθοδοξίας. Πρόκειται για μια κίνηση που κάνουν άπαντες στη χώρα του, καθώς στη Σερβία διακρίνονται για τα θρησκευτικά «πιστεύω» τους.