Προπονητής απολύθηκε επειδή... προσευχόταν και τελικά θα αποζημιωθεί με ποσό-μαμούθ

Ομάδα ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ

i

© SS Facebook

Προπονητής απολύθηκε επειδή... προσευχόταν και τελικά θα αποζημιωθεί με ποσό-μαμούθ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:53 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:53 - 22.03.2023

Ένας προπονητής στο κολεγιακό ποδόσφαιρο των ΗΠΑ είχε απολυθεί από την ομάδα του επειδή προσευχόταν παρέα με τους παίκτες, ωστόσο η «νομική οδός» που ακολούθησε τον έκανε πλούσιο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι όπου ένας σύλλογος θα απέλυε τον προπονητή του. Ένα παράδειγμα είναι τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας και ένα δεύτερο θα μπορούσε να είναι η κακή συμπεριφορά του εν λόγω τεχνικού. Αυτές αποτελούν κάποιες από τις φυσιολογικές αιτίες για να λυθεί μία συνεργασία. Στις ΗΠΑ όμως το έφτασαν ένα βήμα παραπέρα...

Ο Τζόζεφ Κένεντι αποτελούσε μέχρι το 2008 τον προπονητή ποδοσφαίρου σε ένα από τα λύκεια της πολιτείας της Ουάσιγκτον. Όμως εκείνη τη χρονιά το σχολείο αποφάσισε να απολύσει τον συγκεκριμένο κόουτς, με μία όχι τόσο συνηθισμένη αιτιολογία. Ποια ήταν αυτή; Ο τεχνικός του κλαμπ μάζευε τους παίκτες μετά από το τέλος κάθε αγώνα και όλοι μαζί έψελναν προσευχές, ασχέτως αποτελέσματος, κάτι που οδήγησε τη διοίκηση στο να τον απομακρύνει.

Ο ίδιος δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και αποφάσισε να βρει το δίκιο του μέσα από τα δικαστήρια. Η «νομική οδός» του έκανε το χατίρι, αφού ο Κένεντι δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και ως εκ τούτου θα λάβει την αμύθητη αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και όχι μόνο. Το σχολείο με τον προπονητή έφτασαν σε διακανονισμό πέραν του ποσού και ως εκ τούτου ο δεύτερος θα επιστρέψει στη θέση του, λαμβάνοντας μισθό περίπου πέντε χιλ. ευρώ.

Tags: