Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ο Πύρρος Δήμας
i

© Intime

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ο Πύρρος Δήμας

Ο Πύρρος Δήμας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το ευρωκοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Πύρρος Δήμας θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω instagram.

Ο Πύρρος Δήμας θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους αθλητές άρσης βαρών. Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (1992, 1996, 2000) και ένα χάλκινο στην Αθήνα το 2024. Εκλέχθηκε βουλευτής επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ το 2012 και επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

«Για την Ελλάδα». Αυτό που φώναξα, σηκώνοντας τα βάρη στη Βαρκελώνη το 1992, ήταν πάντα η πυξίδα που οδηγούσε τα βήματά μου. Όταν ήμουν παιδί, η Ελλάδα ήταν για μένα πόθος και όνειρο. Και όταν, επιτέλους, αγωνίστηκα με το εθνόσημο στο στήθος, έγινε ο σκοπός της ζωής μου. Προέρχομαι από ένα βασανισμένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού. Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου μεγαλώσαμε σε ανελεύθερο καθεστώς, κρατώντας στις καρδιές μας την αγάπη και την ελπίδα για την Ελλάδα. Η ελπίδα, για την Ελλάδα, φωτίζει και τώρα τον αγώνα των συμπατριωτών μας στη Βόρεια Ήπειρο που βλέπουν τη σκιά των διώξεων να πέφτει πάνω στον τόπο τους. Αυτές οι διώξεις πρέπει να σταματήσουν. Και θα σταματήσουν. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνο ισχυρή. Στέκεται και πάντα στην πλευρά του δικαίου. Ο Φρέντης Μπελέρης, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, είναι στη φυλακή, και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης, καταδικάστηκε. Είναι άδικο και προκλητικό. Δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψουμε ποτέ. Ο αγώνας μας για τη δικαίωσή τους θα είναι συνεχής και επίμονος.

Έχοντας μάθει να κερδίζω τις μάχες που δίνω, συστρατεύομαι αυτή τη φορά με τον @kyriakos_ και τη @neademokratia που αποτελεί την πιο αξιόπιστη δημοκρατική και φιλελεύθερη απάντηση στην ευρωπαϊκή πρόκληση και στην παγκόσμια πολιτική συγκυρία. Θα ξεκινώ πάντα από εδώ για να μεταφέρω τη δική σας φωνή εκεί που πρέπει να ακουστεί. Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή και την εμπιστοσύνη. Είναι χαρά, ευθύνη και τιμή να σηκώνεις στους ώμους σου την Ελλάδα. Και χρέος μεγάλο. Το έκανα 4 φορές, είμαι έτοιμος να το ξανακάνω.

Σήμερα ζητώ τη ψήφο σας για την Ευρωβουλή. Όχι μόνο για να ακουστεί η φωνή και το δίκιο της Βορείου Ηπείρου, αλλά για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα όπως το έκανα πάντα, ως ο Πύρρος όλων των Ελλήνων.

Ξεκινάω, λοιπόν. Μπαίνω στον αγώνα. Για την Ελλάδα. Στην Ευρώπη», αναφέρει ο Πύρρος Δήμας σε ανάρτησή του στο instagram.