Μακριά από τον καλό της εαυτό η Στεφανίδη στη Γλασκώβη, έβδομη στον κόσμο (vids)

Κατερίνα Στεφανίδη

i

© Intime

Μακριά από τον καλό της εαυτό η Στεφανίδη στη Γλασκώβη, έβδομη στον κόσμο (vids)

Πάνος Κορομηλάς 22:31 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:51 - 02.03.2024

Ήταν ανέτοιμη και αποδείχθηκε. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, έμεινε μακριά από τα δικά της υψηλά στάνταρ και αφού δεν κατάφερε να περάσει τα 4,65μ. έμεινε εκτός πεντάδας.

Στην έβδομη θέση ολοκλήρωσε την παρουσία της στον τελικό του άλματος επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να περάσει τον πήχη και έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4.65 μέτρα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός της πρώτης πεντάδας. Ξεκίνησε καλά, πέρασε με την πρώτη τα 4.40μ. και τα 4.55μ, όμως επιχείρησε δίχως επιτυχία τρία άλματα στα 4.65 και έτσι έκλεισε την παρουσία της στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης.

Πέντε αθλήτριες πέρασαν το 4.65 και συνεχίζουν τις προσπάθειες τους. Η Σαντι Μόρις, η Μόλι Κέντερι, η Ανγκέλικα Μόζερ, η Αμαλί Σβαμπίκοβα και η Ελίζα Μακ Κάρτνεϊ είχαν επιτυχημένες προσπάθειες σε αυτό το ύψος και συνεχίζουν τη μονομαχία τους για ένα μετάλλιο.

Η Στεφανίδη δεν κατάφερε να «σπάσει» έτσι την καλύτερη φετινή της επίδοση (4.64μ.) και ολοκλήρωσε τον αγώνα στην έβδομη θέση της κατάταξης.

Στον έτερο τελικό της ημέρας με ελληνική συμμετοχή, ο Δημήτρης Τσιάμης κατετάγη 16ος στο τριπλούν. Η πρώτη του προσπάθεια βγήκε άκυρη, η δεύτερη ήταν καλύτερη (15.95μ.) και η τρίτη ήταν και η κορυφαία του στα 15.87΄. Δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη οκτάδα και έτσι ολοκλήρωσε την παρουσία του μετά τα τρία πρώτα άλματα.