Στους Ολυμπιακούς αγώνες ο Στέφανος Ντούσκος

Στέφανος Ντούσκος

i

© Intime

Στους Ολυμπιακούς αγώνες ο Στέφανος Ντούσκος

Sportal newsroom 15:30 - 08.09.2023

Ο Στέφανος Ντούσκος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον ημιτελικό του σκιφ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου εξασφαλίζοντας όχι μόνο την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος αλλά και την παρουσία του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας κωπηλάτης κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον ημιτελικό του σκιφ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και εξασφάλισε τη θέση του στη μεγάλη γιορτή του επόμενου καλοκαιριού.

Παράλληλα, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στη διοργάνωση του Βελιγραδίου στον τελικό της Κυριακής. Ο Ντούσκος, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, είναι ο πρώτος χρονικά κωπηλάτης που παίρνει την πρόκριση για το Παρίσι.

Μέχρι στιγμής, την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού έχουν εξασφαλίσει η Εμμανουέλα Κατζουράκη, η Άννα Κορακάκη, η Χριστίνα Μόσχη και o Μάκης Μίτας στην σκοποβολή. Ακόμη, την ελληνική αποστολή αποτελούν μέχρι στιγμής η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20 χλμ. βάδην), Εμμανουήλ Καραλής (άλμα επί κοντών), Μίλτος Τεντόγλου (μήκος), Στέργιος Μάριος Μπίλας (50 μέτρα ελεύθερο), Απόστολος Χρήστου (100 μέτρα ύπτιο), Απόστολος Σίσκος (200 μέτρα ύπτιο), Κριστιάν Γκολομέεβ (50 μέτρα ελεύθερο) και Άννα Ντουντουνάκη (100 μέτρα πεταλούδα). Σημειώνεται, ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού έχει προκριθεί και η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών.

Ο Στέφανος Ντούσκος είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1 μετά την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο Τόκιο και είχε αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι την κορυφή του βάθρου. «Εγώ έτρωγα παγάκια, όταν ήμουν στην ελαφριά κατηγορία. Από το 2016 για να πιάσω τα κιλά και να ξεχάσω την πείνα μου, έτρωγα τσίχλες και παγάκια για να είμαι στα κιλά που πρέπει. Αν είσαι παραπάνω στα γραμμάρια για παράδειγμα, κόβεσαι. Ήμουν στο Ρίο τότε και πιο μικρός. Δεν έτρωγα πάρα πολλά τρία τέσσερα την ημέρα. Ούτε νερό μπορείς να πιείς εκείνη την περίοδο γιατί αυξάνει τα γραμμάρια, οπότε το κάνεις για να ξεδιψάσεις και λίγο.

Δυστυχώς το άθλημά μας το κάνουμε αφιλοκερδώς, δεν έχουμε καμία στήριξη. Ό,τι προσπαθεί κι η ομοσπονδία με χορηγούς γιατί είναι πανάκριβος κι ο εξοπλισμός. Μπορεί να κοστίζουν από είκοσι μέχρι και σαράντα χιλιάδες τα σκάφη», ανέφερε τότε ο Στέφανος Ντούσκος.

Η μεγάλη επανεκκίνηση της Εθνικής ομάδας, με τον Σπανούλη στο πρώτο πλάνο της «γαλανόλευκης»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

15:08 - 08.09.2023

Η μεγάλη επανεκκίνηση της Εθνικής ομάδας, με τον Σπανούλη στο πρώτο πλάνο της «γαλανόλευκης»

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκίνησε ήδη τις συζητήσεις με την ΕΟΚ και το μέλλον του στην Εθνική ομάδα μπάσκετ μοιάζει περισσότερο με... παρελθόν. Θέλει βέβαια να φύγει με προϋποθέσεις που θα επηρεάσει (και) ο ίδιος, ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, περιμένει την ώρα και τη στιγμή που την ομάδα θα αναλάβει ο Βασίλης Σπανούλης.

«Στην αρχή της κούρσας οι αντίπαλοι μου έφυγαν πιο δυνατά. Στα 750 μέτρα ήμουν τέταρτος, έβαλα δύναμη, τους πέρασα και μετά η αδρεναλίνη και η θέληση με έκαναν να αντέξω. Οι αντίπαλοί μου νόμιζαν ότι στα τελευταία μέτρα θα είχα γίνει αλοιφή από την κούραση, έλεγα “Θεέ μου δώσε μου δύναμη θα το πάρω”. Στη ρεγκάτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς, με κουβαλούσαν ως την εξέδρα, δεν μπορούσα να περπατήσω», είχε πει για τον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων ο Έλληνας κωπηλάτης.