Απίστευτο: Δρομέας έχασε σίγουρη νίκη, εξαιτίας ενός σκύλου!

Απίστευτο: Δρομέας έχασε σίγουρη νίκη, εξαιτίας ενός σκύλου!

Ιάσονας Τσίλης 09:06 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 29.09.2023

Ένα σπάνιο περιστατικό έλαβε χώρα στο Μπουένος Άιρες, όταν ένας αθλητής δεν κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα, αφού τον πήρε στο... κυνήγι ένας σκύλος.

Ο 38ος μαραθώνιος του Μπουένος Άιρες διεξήχθη την Τετάρτη (27/09). Πρόκειται για ένα αθλητικό δρώμενο που πάντα προσελκύει αρκετούς αθλητές και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Ρόμπερτ Ενγκένο είχε χρόνο 1 ώρα 3 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα στα μισά της διαδρομής και ήταν αρκετά μπροστά από τους υπόλοιπους συναθλητές του. Από το 25ο μέχρι και το 38ο χιλιόμετρο έδειχνε να πλησιάζει όλο και περισσότερο στη νίκη.

Φαινόταν ότι τίποτα δεν θα τον σταματήσει και ήταν θέμα χρόνου, να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού. Τότε ήταν που συνέβη ένα απίθανο γεγονός που του στέρησε τη νίκη. Λίγα χιλιόμετρα πριν το τέλος, εμφανίστηκε από το πουθενά ένας σκύλος και ξεκίνησε να τον κυνηγάει.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έχασε πλήρως το ρυθμό και τη συγκέντρωση του. Το κοινό τον βοήθησε να ξεφύγει από τον... διώκτη του και ο Κενυάτης δρομέας επέστρεψε στον αγώνα. Δυστυχώς όμως για εκείνον, ήταν πολύ αργά, διότι τον είχαν ξεπεράσει οι Κορνέλιους Κιπλαγκάτ και Πολ Τανούι, με τον Ενγκένο να τερματίζει στην τρίτη θέση και να αναρωτιέται ακόμα, τι «μαγικά» πράγματα συνέβησαν για να χάσει τη σχεδόν σίγουρη πρωτιά...