Συγκλονιστικός ο 39χρονος Άριεν Ρόμπεν τερμάτισε σε Μαραθώνιο σε λιγότερο από τρεις ώρες (vid)

Ο Άριεν Ρόμπεν.

Συγκλονιστικός ο 39χρονος Άριεν Ρόμπεν τερμάτισε σε Μαραθώνιο σε λιγότερο από τρεις ώρες (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 16:36 - 16.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:38 - 16.04.2023

Ο πρώην άσος των Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι Άριεν Ρόμπεν έτρεξε στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ.

Ο Άριεν Ρόμπεν, ο διεθνής Ολλανδός άσος, ο οποίος έκανε εκπληκτική καριέρα με τις φανέλες των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν, Τσέλσι έχει σταματήσει πλέον το ποδόσφαιρο.

Η Γκρόνινγκεν στην οποία και ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά ήταν και ο τελευταίος του σταθμός. Ο ίδιος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμού και αυτό τον εμπόδισε να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα. Ο Ρόμπεν, ο οποίος άφησε εποχή και στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας, απέδειξε πάντως το πείσμα του και την αγάπη του για τον αθλητισμό.

Συμμετείχε στον 42ο Μαραθώνιο του Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο γεγονός στην Ολλανδία σε ό,τι αφορά μεγάλες διαδρομές. Ο Ρόμπεν, μάλιστα, στα 39 το χρόνια και παρά το γεγονός ότι δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα, κατάφερε να τερματίσει στον Μαραθώνιο ανάμεσα σε χιλιάδες δρομείς, σε λιγότερο από τρεις ώρες. Μία διαδρομή που είναι 42.195 μέτρα.

Στη γραμμή του τερματισμού ο παλαίμαχος Ολλανδός άσος αν και καταπονημένος δεν έκρυψε την χαρά του που συμμετείχε σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα: «Χρειάζεται συγκέντρωση, ψυχική δύναμη, επιμονή. Χαίρομαι που κατάφερε να βγάλω έναν τόσο δύσκολο αγώνα. Οι μαραθωνοδρόμοι είναι κορυφαίοι αθλητές και τους θαυμάζω. Κατάφερα να το κάνω κάτω από τρεις ώρες κι αυτό μου δίνει επιπλέον χαρά».