Η παγκόσμια πρωταθλήτρια σκοποβολής, Εμμανουέλα Κατζουράκη ανάμεσα στους τραυματίες στα Τέμπη

Εμμανουέλα Κατζουράκη

i

Εμμανουέλα Κατζουράκη/IG:emma.katzouraki

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια σκοποβολής, Εμμανουέλα Κατζουράκη ανάμεσα στους τραυματίες στα Τέμπη

Κώστας Τόπας 12:53 - 01.03.2023

Η Χανιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια της σκοποβολής, Εμμανουέλα Κατζουράκη, ήταν μεταξύ των τραυματιών στην τραγωδία των Τεμπών.

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (01/03) συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες τα Τέμπη, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ στα νοσοκομεία έχουν διακομιστεί 85 τραυματίες. Η Εμμανουέλα Κατζουράκη ήταν μεταξύ των επιβατών του τρένου που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στο ύψος των Τεμπών.

Πρόκειται για την 23χρονη Χανιώτισα σκοπεύτρια, η οποία κατάφερε να βγει ζωντανή. Στο παρελθόν, η Εμαννουέλα Κατζουράκη έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ραμπάτ του Μαρόκου (2023) και την 4η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο, στον Μπακού του Αζερμπαϊτζάν (2022), ενώ έχει κατακτήσει και την πρώτη θέση σε πανελλήνια πρωταθλήματα SKEET. Παράλληλα, είναι και φοιτήτρια της φαρμακευτικής σχολής.

Η μητέρα της Εμμανουέλας Κατζουράκη, εξέφρασε την ανακούφισή της, από τη στιγμή που έμαθε ότι η κόρη της βρήκε σώα από τα βαγόνια.

«Είναι καλά, δόξα τω Θεώ. Ένα διάστρεμμα έχει στα πόδια. Ήταν στη σχολή της, είχε κατέβει στην Αθήνα για ραντεβού στο πλαίσιο της σκοποβολής και στον γυρισμό για να επιστρέψει στη σχολή της, αποφάσισε να πάρει τρένο. Το μόνο που ήθελα να ακούσω είναι ότι το παιδί μου είναι καλά. Δεν τη ρώτησα λεπτομέρειες ή σε ποιο βαγόνι ήταν. Ήθελα μόνο να ακούσω ότι ήταν καλά», ανέφερε. Η μητέρα της 23χρονης φεύγει σήμερα κιόλας από Χανιά για να πάει κοντά στο παιδί της μη παραλείποντας να εκφράσει τον πόνο της για τις άλλες οικογένειες. «Εμένα το παιδί μου είναι καλά. Δυστυχώς, κάποιες άλλες οικογένειες σήμερα δεν το λένε αυτό. Οπότε δεν μπορώ να πω τίποτα… Mόνο ότι ευχαριστώ την Παναγία, τίποτα άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο flashnews.gr