Η απάντηση του ΣΕΓΑΣ στην κίνηση του Τεντόγλου να προσπεράσει τον ειδικό γραμματέα της ομοσπονδίας

Η απάντηση του ΣΕΓΑΣ στην κίνηση του Τεντόγλου να προσπεράσει τον ειδικό γραμματέα της ομοσπονδίας

Sportal newsroom 18:03 - 25.08.2023

Τι απαντά ο ΣΕΓΑΣ για την κίνηση του Μίλτου Τεντόγλου κατά τη διάρκεια της υποδοχής του παγκόσμιου πρωταθλητή στο ξενοδοχείο που μένει η ελληνική αποστολή.

Τεράστιο θέμα έγινε κατά τη διάρκεια της υποδοχής του Μίλτου Τεντόγλου στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η ελληνική αποστολή στη Βουδαπέστη. Τον Έλληνα αθλητή, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος υποδέχθηκαν οι συγγενείς του, συναθλητές του αλλά και ο αρχηγός της αποστολής, Παναγιώτης Δημάκος.

Ο τελευταίος, ήταν ο πρώτος που έσπευσε να δώσει το χέρι του στον Μίλτο Τεντόγλου. Ωστόσο, ο Έλληνας αθλητής τον προσπέρασε και προτίμησε να δεχθεί πρώτα τα συγχαρητήρια της οικογένειάς του.

Το σχετικό βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και ο ΣΕΓΑΣ έσπευσε να προβεί σε εξηγήσεις. Λίγες ώρες μετά την υποδοχή, ανέβηκε κείμενο στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας με κεντρική φωτογραφία του Παναγιώτη Δημάκου με τον Μίλτο Τεντόγλου.

«Τον αθλητή υποδέχθηκαν χθες στο ξενοδοχείο της ομάδας τα μέλη της οικογένειας του και φυσικά της ελληνικής αποστολής. Ο πρωταθλητής μας, σε μια ανθρώπινη στιγμή, έσπευσε να φιλήσει και να αγκαλιάσει πρώτο τον παππού του, που καρτερικά τον περίμενε μετά τις 12 το βράδυ. Ο Τεντόγλου αφού πνίγηκε στις αγκαλιές της οικογένειας του, δέχθηκε τα συγχαρητήρια των μελών της αποστολής, του αρχηγού Παναγιώτη Δημάκου και γιόρτασε μαζί τους την μεγάλη επιτυχία», αναφέρει το κείμενο στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Το κείμενο συνοδευόταν και με μία κοινή δήλωση του Γιώργου Πομάσκι και του Μίλτου Τεντόγλου, στην οποία ανέφεραν: «Ο ΣΕΓΑΣ με την πρόεδρό του Σοφία Σακοράφα, με τον Παναγιώτη Δημάκο που είναι εδώ αρχηγός αποστολής και όλα τα μέλη του συμβουλίου έχουν καταφέρει να φέρουν σταθερότητα στην ομοσπονδία. Είναι δίπλα μας και με τη στήριξή τους πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Η χαρά μας χθες το βράδυ ήταν μεγάλη και την μοιραστήκαμε με όλους όσοι ήταν στο ξενοδοχείο».

Στην κορυφή του κόσμου ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του. Με άλμα στα 8,52 μέτρα στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους τρέλανε τον πλανήτη και βρέθηκε στην κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο τελικός του αγωνίσματος στη Βουδαπέστη εξελίχθηκε σε θρίλερ. Ο Τεντόγλου έφτασε στα 8,50 μέτρα στο πρώτο του άλμα, επίδοση που ισοφάρισε ο Πίνοκ στη συνέχεια.

Ο Τζαμαϊκανός είχε δεύτερο καλύτερο άλμα στα 8,40 μέτρα, γεγονός που τον έφερνε στην πρώτη θέση μέχρι την έκτη και τελευταία προσπάθεια. Εκεί, «χτύπησε» ο Μίλτος Τεντόγλου και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.