Τρομερός Απόλλων, «ισοπέδωσε» την Τεράσα και κατέκτησε το Challenger Cup
i

© Intime

Τρομερός Απόλλων, «ισοπέδωσε» την Τεράσα και κατέκτησε το Challenger Cup

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:11 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:35 - 29.04.2023

Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του κατέκτησε ο Απόλλων Σμύρνης, που νίκησε με 18-14 την Τεράσα στην Ισπανία και σε συνδυασμό με το 12-11 του πρώτου τελικού σήκωσε το Challenger Cup στο πόλο ανδρών.

Έγραψε ιστορία ο Απόλλων Σμύρνης. Η «ελαφρά ταξιαρχία» νίκησε με 18-13 την Τεράσα στην Ισπανία και σε συνδυασμό με το 12-11 του πρώτου τελικού κατέκτησε το Challenger Cup.

Ο Απόλλων Σμύρνης, συστάθηκε το 2014 έπειτα από πρωτοβουλία του Γιώργου και του Ζάχου Αφρουδάκη και κατακτά το πρώτου του ευρωπαϊκό τρόπαιο εννέα χρόνια μετά. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη έγινε η τρίτη ομάδα μετά τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο στο πόλο ανδρών.

Ο Νίκος Δεληγιάννης, που κατέκτησε ως παίκτης το Champions League με τον Ολυμπιακό το 2002 φτάνει στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου και ως προπονητής.

Ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε εντυπωσιακά στο ματς και προηγήθηκε με 1-4 με τρία γκολ του Μπογκντάνοβιτς. Οι γηπεδούχοι δεν κατέθεσαν τα όπλα και μείωσαν σε 3-4, που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου με τον Φλόρες και τον Αλαρκόν.

Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε και το δεύτερο οκτάλεπτο. Η Τεράσα ισοφάρισε (4-4) με τον Φλόρες και με τον Ντελγκάδο πέρασε μπροστά με 5-4 έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη έκανε την ανατροπή και προσπέρασε με 5-7 με τον Βίτσκοβιτς και τον Αλαμάνο.

Οι Ισπανοί, όμως, είχαν και πάλι απάντηση. Η Τεράσα έφτασε στο 7-7 με τον Αλαρκόν και τον Ροντρίγκεζ αλλά ο Μπογκντάνοβιτς σε «νεκρό χρόνο» έκανε το 7-8 στο φινάλε της δεύτερης περιόδου.

Η ισπανική ομάδα πέρασε μπροστά με 9-8 με τον Φλόρες και τον Ντελγκάδο στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη ισοφάρισε 9-9 με τον Βίτσκοβιτς και προσπέρασε με 9-10 με τον Μόκκα. Η Τεράσα ισοφάρισε 10-10 με τον Αλαρκόν.

Από εκείνο το σημείο ο Απόλλων βρήκε σερί και προσπέρασε με 10-14 με τον Βίτσκοβιτς, 1:19 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Η Τεράσα μείωσε σε 11-14 με τον Ντελγκάδο με τον Σολανάκη να διαμορφώνει το 11-15 του τρίτου οκταλέπτου.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο Απόλλων Σμύρνης διαχειρίστηκε το προβάδισμά του και έφτασε στην κατάκτηση της κούπας. Πρώτος σκόρερ για τον Απόλλωνα ήταν ο Βίτσκοβιτς με πέντε τέρματα, ενώ τέσσερα είχε ο Μπογκντάνοβιτς.

ΤΕΡΑΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 14-18

Οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 4-7, 3-3 

Τεράσα (Κομπάτσο): Μότος, Γουίλσον, Σάντσες, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρθία, Ντελγκάδο 4, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 2, Ροντρίγκεθ 1, Τσίκο 1, Σάντσεθ 

Απόλλων Σμύρνης (Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 5, Γαρδίκας, Μυριλος, Σολανάκης 2, Καβουσάνος