Σοκ: Σταματάει το χάντμπολ σε ηλικία 28 ετών διεθνής παίκτης της ΑΕΚ λόγω τραυματισμού!
i

© Intime

Σοκ: Σταματάει το χάντμπολ σε ηλικία 28 ετών διεθνής παίκτης της ΑΕΚ λόγω τραυματισμού!

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:51 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:58 - 12.12.2023

Ο Χρήστος Μυλωνάς αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία 28 ετών.

Ο Χρήστος Μυλωνάς, διεθνής αριστερός ίντερ, αποφάσισε να ολοκληρώσει την αθλητική του καριέρα σε ηλικία 28 ετών. Ο παίκτης χάντμπολ του Δούκα επιθυμούσε οι αγώνες της Εθνικής στο Euro 2024 να είναι οι τελευταίοι της καριέρας του.

Ωστόσο, ο σοβαρός τραυματισμός του στον αγώνα με τον Διομήδη δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει την καριέρα του όπως θα του άξιζε. Ο Μυλωνάς υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου ρίχνοντας τους τίτλους τέλους στο επαγγελματικό χάντμπολ. 

Ο Χρήστος Μυλωνάς ξεκίνησε το χάντμπολ στην Αναγέννηση Βύρωνα. Αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στην ΑΕΚ για πέντε χρόνια με τη φανέλα της οποίας κατέκτησε το τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, European Cup) το 2021 και ένα πρωτάθλημα.

Ο Χρήστος Μυλωνάς αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015 με αντίπαλο τη Βόρεια Μακεδονία. Πήρε μέρος συνολικά σε 54 αγώνες και σημείωσε 152 γκολ και βρίσκεται στη λίστα με τους κορυφαίους διαχρονικά σκόρερ της.

Σε συλλογικό επίπεδο ο Χρήστος Μυλωνάς αγωνίστηκε 11 σεζόν του στη Handball Premier. Σημείωσε 650 τέρματα σε 218 αγώνες. Είναι έκτος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ με 477 γκολ, αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος το 2021 και ψηφίστηκε καλύτερος αριστερός ίντερ δύο σεζόν (2020-2001, 2021-2022).

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Αναγέννηση Βύρωνα (2004-2010), συνέχισε στον Δούκα (2010-2013), επέστρεψε (2013-2015) στην Αναγέννηση για να την βοηθήσει στη μεγάλη κατηγορία, πέρασε (2015-2016) από τον Διομήδη, ξανά (2016-2017) στον Δούκα για να ακολουθήσει μια 5ετία (2017-2018) στην ΑΕΚ. Την περασμένη σεζόν έπαιξε στη 2η Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Ελμπφλορενς Δρέσδης και φέτος επέστρεψε και πάλι στον Δούκα, τον οποίο βοήθησε ώστε να πρωταγωνιστεί στη Handball Premier.

O Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής δήλωσε: «Το κενό που θα αφήσει ο Χρήστος Μυλωνάς στο ελληνικό χάντμπολ δεν είναι μόνο αγωνιστικό, καθώς πρόκειται για έναν χαρισματικό αθλητή, πρωταγωνιστή στην Εθνική και σε όλους τους συλλόγους που αγωνίστηκε. Θα λείψει πάνω απ’ όλα για τις αξίες και το ήθος με το οποίο πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια στο άθλημα. Ένα παιδί με αδαμάντινο χαρακτήρα- παράδειγμα προς μίμηση που ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα και ήταν πάντα διαθέσιμος για τις Εθνικές μας ομάδες. Είναι άδικο που ο Χρήστος δεν θα βρίσκεται μαζί με την Εθνική μας στο EURO στη πρώτη συμμετοχή της ομάδας μας σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 19 χρόνια.

Δυστυχώς όμως ο αθλητισμός έχει και αυτές τις άσχημες στιγμές. Είμαστε σίγουροι ότι είχε ακόμα πολλά να προσφέρει στο άθλημα και την Εθνική, αλλά σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση του. Εκπροσωπώντας όλο το ΔΣ της Ομοσπονδίας και πιστεύω εκφράζοντας το σύνολο του αθλήματος θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα προσέφερε, να του ευχηθώ καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες στη πορεία της ζωής του και οικογενειακή ευτυχία με τη σύζυγο του και επίσης αθλήτρια μας Αποστολίνα Δημητρίου. Η ΟΧΕ θα τιμήσει τον Χρήστο Μυλωνά για τη μεγάλη του προσφορά στο άθλημα σε ειδική εκδήλωση».