Ποια είναι η Κάτια Κοξένογλου, προσωρινή πρόεδρος της Super League

Κάτια Κοξένογλου

i

© Intime

Ποια είναι η Κάτια Κοξένογλου, προσωρινή πρόεδρος της Super League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:02 - 12.12.2023

Η Κάτια Κοξένογλου είναι η προσωρινή πρόεδρος της Super League. Ποια είναι η «Σιδηρά Κυρία» του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ξεχώρισε με τις ικανότητές της.

Η Κάτια Κοξένογλου είναι η προσωρινή πρόεδρος της Super League. Η αντιπρόεδρος και διευθύνουσα πρόεδρος του Ατρόμητου θα πάρει - προσωρινά - τη θέση του Βαγγέλη Μαρινάκη που παραιτήθηκε μέσω επιστολής.

Είναι η πρώτη γυναίκα, που αναλαμβάνει ένα τέτοιο πόστο στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι άλλη μία κορυφή για την Κάτια Κοξένογλου, που εξελέγη πριν λίγα χρόνια πρώτη γυναίκα αναπληρώτρια πρόεδρος του συνεταιρισμού. Γεννημένη για να κατακτά κορυφές και μαθημένη στα δύσκολα, η Κάτια Κοξένογλου διάνυσε πολλά χιλιόμετρα στον δύσβατο και γεμάτο παγίδες χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Κάτια Κοξένογλου γεννήθηκε στον Πειραιά. Η αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Ατρόμητου σπούδασε Business Management στο Πανεπιστήμιο Laverve και μιλάει αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και ρώσικα. Η Κάτια Κοξένογλου μπήκε στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου το 1999 ως διοικητικό στέλεχος του ΑΟ Χαλκηδόνας.

Η αγάπη της για το ποδόσφαιρο αλλά και τα ηγετικά της προσόντα σε συνδυασμό με την κατάρτισή της έφεραν την Κάτια Κοξένογλου σε υψηλές θέσεις τόσο στον Ατρόμητο, όσο και στη Λίγκα.

«Αν θα το πάρουμε από τότε που ξεκίνησα στο ποδόσφαιρο, από τη γραμματεία έχω περάσει από όλες τις θέσεις και χαίρομαι γιατί μπορώ αυτή τη στιγμή να διευθύνω και να αντιλαμβάνομαι όλες τις θέσεις και όλους τους συνεργάτες μου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να μπορώ να βοηθήσω. Εξελίχθηκα μαζί με την ομάδα και απέδειξα ότι μπορώ», θα δηλώσει σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της. Άλλωστε, η ίδια παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και προτιμά η δουλειά της να μιλάει για εκείνη.

Η παρουσία μίας γυναίκας σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο αποτελεί ένα «σπάσιμο» των στερεοτύπων. Η ίδια έχει αναφέρει ότι υπήρξαν στιγμές που ήθελε να αποχωρήσει, ωστόσο αναφέρει ότι εισπράξει εκτίμηση και σεβασμό.

«Μπορώ να πω ότι ήταν σίγουρα μια δύσκολη πορεία για μένα, που ίσως να μην ήταν τόσο δύσκολη για έναν άνδρα. Είχαν υπάρξει στιγμές που ήθελα να φύγω. Καταλάβαινα ότι με κοιτούσαν σαν να έλεγαν 'καλά, εντάξει, τώρα εσύ τι έχεις να μας πεις'. Από την άλλη, όμως, θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι αυτός ο χώρος δε μου έχει δείξει εκτίμηση, σεβασμό, με έχει κάνει αυτό που είμαι σήμερα», είχε πει παλαιότερα η Κάτια Κοξένογλου.

Προσωρινή πρόεδρος της Super League η Κοξένογλου – Στο επόμενο ΔΣ «κληρώνει» για τον διάδοχο του Μαρινάκη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:52 - 12.12.2023

Προσωρινή πρόεδρος της Super League η Κοξένογλου – Στο επόμενο ΔΣ «κληρώνει» για τον διάδοχο του Μαρινάκη

Από το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την εκλογή του διαδόχου του Βαγγέλη Μαρινάκη – Προσωρινή πρόεδρος η Κάτια Κοξένογλου.

Η αντιπρόεδρος του Ατρόμητου διατηρεί χαμηλούς τόνους στην ιδιωτική της ζωή. Η Κάτια Κοξένογλου είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Κορακάκη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο κόρες.