Πανελλήνιο ρεκόρ και εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες ο Μάρκος στα 800 μ. ελεύθερο - Ατομικό ρεκόρ ο Παπαστάμος στα 200 μ. πεταλούδα - Στα ημιτελικά των 50 μ. πρόσθιου ο Ασπουγαλής
i

© Intime/PrtScr

Πανελλήνιο ρεκόρ και εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες ο Μάρκος στα 800 μ. ελεύθερο - Ατομικό ρεκόρ ο Παπαστάμος στα 200 μ. πεταλούδα - Στα ημιτελικά των 50 μ. πρόσθιου ο Ασπουγαλής

Γιάννης Λιβανός 11:36 - 13.02.2024

Ο Δημήτρης Μάρκος πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του στον προκριματικό των 800 μέτρων ελεύθερο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου στην Ντόχα, σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ και έγινε ο 8ος που… έκλεισε εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! Την ίδια ώρα ο Παπαστάμος ξεκίνησε με ατομικό ρεκόρ τις υποχρεώσεις του και ο Ασπουγαλής πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά στα 50 μ. πρόσθιο.

Ο Δημήτρης Μάρκος πήγε στην Ντόχα με ατομικό ρεκόρ 7:52.60 και ακολουθώντας εξαιρετική τακτική τερμάτισε πρώτος στη δεύτερη προκριματική σειρά με 7:49.97. Ο χρόνος αυτός ωστόσο δεν εξασφάλισε στον Μάρκο την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος, στο οποίο κατετάγη στην 14η θέση.

Ο 22χρονος μπορεί να μην πέρασε στον τελικό, όμως έγινε ο δεύτερος κολυμβητής, μετά τον Άλκη Κυνηγάκη, αλλά και ο όγδοος συνολικά που εξασφάλισε την πρόκρισή του στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς αγώνες.

 Υπενθυμίζεται ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες το όριο για τη συμμετοχή στο αγώνισμα ήταν 7:51.65.

Ατομικό ρεκόρ και ο Παπαστάμος στα 200 μ. πεταλούδα

Οι διακρίσεις της χώρας μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στην Ντόχα συνεχίστηκαν και στο αγώνισμα της πεταλούδας. 

Με το δεξί ξεκίνησε και ο Απόστολος Παπαστάμος τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, αφού πραγματοποίησε ατομικό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας κολυμβητής συμμετείχε το πρωί της Τρίτης (13/2) στα προκριματικά των 200μ. πεταλούδα, όπου κατετάγη 27ος με 2:00.56, βελτιώνοντας την καλύτερη προσωπική του επίδοση, που ήταν 2:01.28 από το 2022. Για τον Παπαστάμο, η συμμετοχή στα 200μ. πεταλούδα ήταν ένα «ζέσταμα» ενόψει του βασικού του αγωνίσματος, των 400μ. μικτή ατομική, που γίνονται την Κυριακή (18/2). Τότε ο Έλληνας θα διεκδικήσει το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ταχύτερος του προκριματικού ήταν ο Εσθονός Κρέγκορ Ζιρκ με 1:55.58.

Στα ημιτελικά των 50 μ. πρόσθιο ο Ασπουγαλής

Οπως πέρυσι, έτσι και φέτος στην Ντόχα ο Αρκάδιος Ασπουγαλής κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης στα 50 μ. πρόσθιο. Ο αθλητής του Νέου Ηρακλή σημείωσε χρόνο 27.62 στον προκριματικό του αγωνίσματος, κατετάγη 16ος και πέρασε, έστω και οριακά, στους ημιτελικούς, που θα γίνουν στις 18:34. 

Έυκολα στα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα η Ντουντουνάκη - Σε μπαράζ για τα ημιτελικά των 50μ. ο Μπίλας
ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

11:06 - 11.02.2024

Έυκολα στα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα η Ντουντουνάκη - Σε μπαράζ για τα ημιτελικά των 50μ. ο Μπίλας

Εύκολη πρόκριση για την Άννα Ντουντουνάκη στα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα ενώ την ίδια ώρα ο Στέργιος Μπίλας θα χρειαστεί αγώνα μπαράζ προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση του στα ημιτελικά των 50μ. πεταλούδας.

Για να τα καταφέρει, μάλιστα, άφησε μία θέση πίσω του τον Τούρκο Εμρέ Σακτσί, δύο φορές «ασημένιο» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας. Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών με 26.66 πέτυχαν ο Αμερικανός Νικ Φινκ (νικητής χθες στα 100μ. πρόσθιο) και ο Λευκορώσος Ιλια Σιμάνοβιτς, που μετέχει στους αγώνες ως ουδέτερος. Ο τρεις φορές πρωταθλητής κόσμου, Ανταμ Πίτι, πέρασε μόλις 12ος με 27.23.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }